Rožu diena Amatu mājā 17.martā

Rožu dienā sev nodarbi atradīs visi – gan mazie, gan lielie, jo rožu darbnīcās būs iespēja mezglot rozes, liet rožu ziepes, veidot rožu rotas un rožu dekorus. Vīrieši ir aicināti ņemt līdzi kaklasaites, jo māksliniece Ilze Vainovska parādīs, kā tās sasiet orģinālā rožu mezglā.

Īpaši dāmām šajā pasākumā tiks piedāvātas “Salvijas pārvērtības”, kur stiliste un vizāžiste Salvija Kakse atklās dažādus meikapa noslēpumus un izlozēs kādu drosmīgāko dāmu, kura piedzīvos pārvērtības.

Fotogrāfs Juris Presņikovs pasākuma apmeklētājus gaidīs foto stūrītī, kur būs iespēja radīt skaistus un oriģinālus foto.

Savukārt, Amatu mājas 2.stāvā būs apskatāma Solvitas Zarupskas ekspresizstāde “Rožu rokdarbi”. Solvita ir Latvijas Amatniecības kameras meistare, tekstilizstrādājumu darinātāja. Solvitas adītie mauči jeb rokaviči pārsvarā ir ar rožainiem rakstiem. Turklāt tie ir labs aksesuārs, papildina tērpu un arī silda rokas. Salstošiem cilvēkiem neatņemams aksesuārs! “Man patīk rozes, un cilvēki ir lēnām pieradināti, ka raksti ir dažādos toņos, ir krāsu bagātība. Reizēm man ir 10 – 11 toņu pērlītes vienā maucī,” atzīst Solvita Zarupska.

Pasākuma ziedu noformējums taps sadarbībā ar ziedu bāzi “Zelta zieds”.

Tiem, kuriem 2018.gads ir Rožu kāzu gads (10.kopdzīves jubileja) , uzrādot laulību apliecību, pasākumā būs ieeja bez maksas!