SMU Valentīndienas tirdziņš

Foto autore: Karīna Ziemele

Otrdien, 13.februārī, Ventspils Pārventas bibliotēkā notika Valentīndienas skolēnu mācību uzņēmumu izstāde-tirdziņš, kas pulcēja 24 skolēnu uzņēmumus, kuri tirgojās ar pašu darinātām precēm.
Tuvojoties Valentīndienai, jaunie uzņēmēji bija parūpējušies arī par attiecīgo noskaņojumu un produkciju. Ikviens bibliotēkas un tirdziņa apmeklētājs varēja iegādāties svētku dāvanas saviem mīļajiem un draugiem, kā arī dažādas citas preces:  izstrādājumus no koka, batikotus t-kreklus, dabai draudzīgos auduma maisiņus, ķermeņa krēmus, rotaslietas, rotaļlietas, jauniešu vidū populāro slaimu un citas skolēnu gatavotās preces. 

Tirdziņā piedalījās 24 skolēnu mācību uzņēmumi no Ventspils Valsts 1.ģimnāzijas, 2.vidusskolas, 4.vidusskolas, Tārgales pamatskolas, Jaunrades nama un Pelču speciālās internātpamatskolas. Skolēni pirmo reizi savu produkciju piedāvāja Ventas labajā krastā – Pārventā. Ventspils ekonomikas skolotāju metodiskās apvienības vadītājs Oļegs Mihailovs pastāstīja, ka Pārventas bibliotēka izvēlēta tādēļ, lai iepazīstinātu Pārventas mācību iestāžu skolēnus un skolotājus ar mācību uzņēmumu programmu, jo pagaidām  programmu piekopj skolas, kuras atrodas Ventas kreisajā krastā. 

Mācību uzņēmumi tiek veidoti biedrības "Junior Achievement Latvija" programmas ietvaros. Skolēni individuāli vai komandās ar skolotāja-konsultanta palīdzību mācību gada ietvaros veido biznesa idejas un ražo preces dažādās nozarēs. Pilsētas un valsts līmeņa tirdziņi palīdz jaunajiem komersantiem atrast pircējus, iemācīties pārdošanas spējas un komunikācijas prasmes ar klientiem.

Vēl foto meklējami: https://www.ventasbalss.lv/foto/1192-valentindienas-skolenu-uznemumu-tirdzins-foto-aivars-kesteris