Video konkurss vidusskolēniem

iStock_000016953126Small-young-director

ASV vēstniecība izsludina konkursu vidusskolēniem

Amerikas Savienoto Valstu (ASV) vēstniecība aicina 16 – 18 gadus vecus jauniešus piedalīties video konkursā un līdz 2014. gada 28. februārim izveidot 1-5 minūšu garu video par tēmu: „Innovation”. Šī gada tēma ir viss par un ap inovāciju, un mēs aicinām vidusskolēnus stāstīt par labu ideju nozīmīgumu mūsu ikdienas dzīvē, vai būt inovatīvam ir svarīgi, kādā veidā es esmu inovatīvs, kas, manuprāt, ir labākā inovācija, kādas pārdomas un idejas nāk prātā man kā inovatoram utt.

Desmit labāko video autori saņems veicināšanas balvas, bet labākā video autoram būs iespēja vasarā pavadīt 4 nedēļas ASV un piedalīties Bendžamina Franklina Starptautiskajā vasaras nometnē (BFTF)[1].

Prasības kandidātiem:

  1. Tev jābūt 16-18 gadus vecam skolēnam kādā no Latvijas vispārizglītojošajām skolām;
  2. Tev ir ļoti labas angļu valodas zināšanas un padziļināta interese par kādu no šīm tēmām- diplomātija, žurnālistika, demokrātija, pasaules un Latvijas politikā notiekošais, jauniešu nodarbinātība, brīvprātīgais darbs, aktīva pilsoniskā līdzdalība;
  3. Tu turpināsi mācības kādā no Latvijas vidusskolām vai augstākajām mācību iestādēm;
  4. Tu vēlies iepazīt un uzzināt vairāk par ASV, kā arī tu esi gatavs 4 nedēļas pavadīt ASV;
    1. Tavu kvalifikāciju apliecina augsti ilgtermiņa mācību sansiegumi, proti, augstas atzīmes, apbalvojumi un/vai skolotāju ieteikuma vēstules.

Prasības video:

  1. Video garums 1-5 minūtes, angļu valodā vai ar angļu subtitriem;
  2. atbilstība tēmai “Innovation”;
  3. Video jāaugšupielādē www.failiem.lv vai kādā citā failu apmaiņas vietnē, nosūtot video saiti uz e-pastu – [email protected] līdz 2014. gada 28. februārim;
  4. E-pastā jāiekļauj video autora vārds, uzvārds, mācību iestāde un kontaktinformācija.

Desmit labāko video autori tiks ielūgti uz fināla atlases interviju ASV vēstniecībā Rīgā.

Vairāk par konkursu meklē ASV vēstniecības mājas lapā: http://riga.usembassy.gov/franklin_en.html



[1] Bendžamina Franklina Starptautiskā vasaras nometne katru gadu piedāvā iespēju jauniešiem no visas pasaules 4 nedēļu laikā iepazīt ASV. Nometnes laikā jaunieši gūst ieskatu dažādu nozaru profesionāļu ikdienā, viesojoties filmu studijās, avīžu redakcijās, valdības institūcijās, nevalstiskajās organizācijās u.c. Kopā ar saviem vienaudžiem no vairāk kā 50 pasaules valstīm jauniešiem būs iespēja piedāvāt savus risinājumus un meklēt atbildes uz globālā līmenī aktuālajām problēmām.  Skolēniem tiks piedāvāts plašs nodarbību spektrs: apmācības, semināri, līdzdalība sabiedriskajos darbos, mācību braucieni, kultūras pasākumi u.c.

contest