Atskats par starptautiskām apmācībām “Empowering youth workers: youth focus’’, 05.10.2017 – 13.10.2017, pilsētā Horezu, Rumānijā.

Starptautiskās apmācības organizēja biedrība “Center for Development of Structural Instruments” sadarbojoties kopā ar partneriem no Latvijas, Itālijas, Slovākijas un Grieķijas, kopīgi tika izveidots apmācību kurss “Empowering youth workers: youth focus”. 

Šīs apmācību aktivitātes notika pilsētā Horezu (Rumānija), kur dalībniekiem bija piemērota vide, kurā veidot sadarbību un attīstītu komandu darbu, lai īstenotu noteiktas darbības diskriminācijas jomā, attīstītu kultūras prasmes, palielinātu pašapziņu. 

Starptautiskās apmācībās piedalījās kopumā 25 jaunatnes darbinieki. Desmit dienu garumā tika apgūtas dažādas neformālās izglītības aktivitātes un metodes, kuru mērķis bija palielināt izpratni par nepieciešamību attīstīt visaptverošas jaunatnes atbalsta metodes. 

Šī projekta mērķi bija:
1. Palīdzēt 5 NVO partneriem labāk izmantot savus resursus, pielietojot fotogrāfijas pamatus kā vienu no neformālās izglītības metodēm. 
2. Palīdzēt partneru organizācijām ietekmēt savu mērķa grupu, uzlabojot savas prasmes saziņā un saskarsmē ar jauniešiem, strādājot komandās, īstenojot un pielāgojot neformālās izglītības metodes konkrētai mērķa grupai, veicot informatīvu izpēti un motivējot jauniešus.
3. Palīdzēt nevalstiskajām organizācijām sniegt spēcīgāku vēstījumu arī apkārtējai sabiedrībai, izmantojot neformālo izglītību un fotokameras, kā arī uzzinot, kā izmantot šos rīkus stāstījuma piegādei.

Ilzes Fišmeistares atskats par dalību starptautiskās apmācībā:
“Uz jaunatnes darbinieku apmācībām ‘’Empowering youth workers youth focus’’ devos bez lielām gaidām, kā arī konkrēta plāna par to, ko tad mēs tur tur darīsim. Piekritu dalībai apmācībās, jo vienmēr vēlos satikt jaunus iespējamos partnerus kopējiem projektiem, kā arī bija pagājis kāds laiks, kopš biju bijusi Rumānijā, un šī skaistā, dzīvības pilnā valsts ir jāapmeklē vismaz reizi gadā. 
Apmācības norisinājās Rumānijas dienvidos Valcea reģionā 6000 iedīvotāju lielā pilsētiņā Horezu, kura pazīstama ar īpašu podniecības tehniku, kā arī Horezu klosteri, kurš dibināts ap 1690. gadu un tūristiem piedāvā ne tikai neaizmirstamus kalnu skatus, bet arī iespēju baudīt tā arhitektūru, mākslas darbus ,un arī pavērot, kā mūķenes nodarbojas ar dārzniecības darbiem un vāc ābolus.  
Projekta galvenā tēma bija fotogrāfija, tad nu par to arī mācījāmies – gan tehniskus aspektus, gan kā radīt stāstu, un nedaudz arī video veidošanu, apstrādi. Laiks paskrēja nemanot, projekta laikā darbojāmies praktiski, apmeklējām dažādas ievērojamas vietas, kurās praktizējām savas foto prasmes. Protams, ieguvums ir apgūtās digitālās prasmes, bet nenoliedzami projekta pievienotā vērtība ir satiktie cilvēki, kuri ar savu kultūru un pieredzi dalījās ne tikai kultūras vakaros, bet arī ikdienas sarunās.”