Nāc iepazīsti Eiropas brīvprātīgo darbu

Ventspils Jauniešu mājā 12. oktobrī plkst. 17.00, nāc iepazīties ar Eiropas brīvprātīgā darba veicēju Katerinu Školudikovu no Čehijas, kura pasākuma laikā pastāstīs par sevi un savu skaisto zemi Čehiju.  

Biedrība “Ventspils Jauniešu dome” 2016.gadā  ir saņēmusi Jaunatnes starptautisko programmu atzinu pa akreditāciju Eiropas Savienības programmas “Erasmus+ Jaunatne darbībā” projektā “Eiropas Brīvprātīgais darbs” un ieguvusi koordinējošās, nosūtošās un uzņēmēj organizācijas statusu. 

Ar šā gada 1. Septembri Ventspilī ieceļoja 2 Eiropas brīvprātīgā darba veicējas, Carlota Palha no Portugāles un Roberta Chici no Itālijas. Bet salīdzinoši nesen 1. Oktobrī Ventspils EBD brīvprātīgo pulciņu papildināja Katerina Skoludikova no Čehijas.

“EBD Ventspils pilsētā” projekta ietvaros Ventspils Jauniešu mājā uz gadu darbosies jaunietes no Portugāles un Čehijas. Savukārt Ventspils bibliotēka, sadarbojoties ar Ventspils Jauniešu domi, kas realizē un koordinē šo projektu, sniegs iespēju brīvprātīgā darba veicējai no Itālijas 6 mēnešus darboties Ventspils bibliotēkā.

Dalība projektā Eiropas brīvprātīgais darbs dod iespēju jauniešiem vecumā no 17 līdz 30 gadiem doties uz ārvalstīm un kādā organizācijā līdz pat 12 mēnešiem veikt sabiedrībai noderīgu darbu, gūstot jaunas prasmes un pieredzi. Projekta noslēgumā brīvprātīgais saņem YOUTHPASS, kas apliecina un apraksta Eiropas Brīvprātīgā darba laikā iegūtās zināšanas.

Ja vēlies uzzināt vairāk par programmu Erasmus+ Jaunatne darbībā nāc uz Ventspils Jauniešu māju, kā arī nāc satikt pašas Eiropas Brīvprātīgā darba veicējas.