Ventspilī koncertēs mākslinieks KOLINS SELFS

Mākslinieks Kolins Selfs, kurš apgalvo, ka šāds ir viņa vārds arī pasē un tāpēc nav latviskojams kā Kolins Pats vai Kolins Sev, savā muzikālajā daiļradē izmanto balsi, ķermeni un datora programmatūras piedāvātās iespējas. Rezultātā veidojas jauna, pavisam neparasta telpa, kurā robežšķirtne starp cilvēka apziņu un tehnoloģijām tiek pastāvīgi izaicināta, velkot to atkal un atkal, un atkal no jauna. Kolina mūzika ir kā vērojums par cilvēka balss izmaiņu radīto iespaidu, un tajā jaušamas gan atsauces uz seksualitātes izpausmju sabiedrībā un kultūrā, kā arī attiecībās ar varu pētošo jeb ‘queer’ teoriju, gan liturģisko rituālu, gan ‘trap’ žanram raksturīgo ritmiku, gan elektroakustisko skaņas dizainu. Bērnībā un tīņa gados Selfs apguvis klavieru, klarnetes un trompetes spēli, taču mācības neturpināja akadēmiskā līmenī. Pats viņš šādu izvēli šobrīd apsveic, kādā intervijā atzīstoties jūtamies vairāk piederīgs t. s. ‘riot grrrl’ mentalitātei nevis klasisku muzikālo izglītību ieguvušo lokam.

Kolina Selfa performances allaž ir emocionāli un fiziski piesātinātas, māksliniekam tajās vienlaikus demonstrējot savas balss virtuozitāti, horeogrāfiskās idejas un skaņradi ar elektroniskajiem palīglīdzekļiem. Rezultātā publika kļūst par neatvairāmas pārvērtību izrādes lieciniekiem.

K. Selfs regulāri uzstājas dažādās pasaules mākslas galerijās. No pagrīdes margināļu pulcēšanās vietām līdz PS1 MoMA jeb Ņujorkas Modernās mākslas muzeja paspārnē esošajā laikmetīgās mākslas centrā un projektu telpai ‘ISSUE’ Bruklinā. Mākslinieks ir arī ciešs Hollijas Herndones (Holly Herndon) domubiedrs, līdzproducējot mūziķes ierakstus un esot viens no pavadošās grupas dalībniekiem.

Kolina Selfa debijas solo ieraksta ‘Elation’ pamatā ir tāda paša nosaukuma sešdaļīgas operas, kas pievēršas pārvērtību un globālās apziņas tematikai, muzikālais materiāls.

Pēc koncerta “Jūras vārtu” kafejnīcā plates no savas vinila kolekcijas spēlēs DJ Uldis Rudaks.

Biļetes uz “Nite Jewel” un Kolina Selfa koncertu 23. septembrī teātra nama “Jūras vārti” Jaunajā zālē nopērkamas “Biļešu Serviss” tīklā. Pirmās 30 biļetes pieejamas par ļoti īpašu cenu – 5.50 EUR.

Pārdošanā ierobežots skaits stāvvietu.

Foto: SIA „Kurzemes filharmonija”