2. vidusskolas skolotājs no Junior Achievement Latvija saņēmis braucienu uz Briseli

Biedrība Junior Achievement Latvia jau no 1996. gada rīko konkursu Gada labākais ekonomikā. Šogad nominācijā Gada labākais skolotājs ekonomikā 2017 tika nominēti pieci skolotāji no visas Latvijas, starp kuriem bija arī Ventspils 2. vidusskolas ekonomikas skolotājs un skolēnu mācību uzņēmumu programmas koordinators Ventspilī Oļegs Mihailovs.

Konkursā Gada labākais ekonomikā apbalvoja labākos programmu dalībniekus: pedagogus, direktorus un skolēnus. Oļegs Mihalovs, viens no pieciem Gada labākais skolotājs ekonomikā 2017 nominantiem, ieguva īpašo Ineses Vaideres balvu – braucienu uz Briseli. Kā zināms, no 11. līdz 13. jūlijam Briselē norisināsies Eiropas skolēnu mācību uzņēmumu fināls, kurā Latviju pārstāvēs skolēnu mācību uzņēmums Light Up no Jelgavas Spīdolas ģimnāzijas.
 
Ventspils 2. vidusskolas skolotājs, skolēnu mācību uzņēmumu konsultants un programmas koordinators, kā arī ekonomikas skolotāju metodiskās apvienības vadītājs Oļegs Mihailovs aktīvi iesaistās biedrības Junior Achievement Latvia skolēnu mācību uzņēmumu programmā, kuras ietvaros 2. vidusskolā konsultē 5 mācību uzņēmumus. Skolēni regulāri piedalās reģionālajos un Vislatvijas gadatirgos. Tāpat Mihailovs vada Jauno uzņēmēju klubu Jaunrades namā. 
 
Jāpiebilst, ka 28. maijā Oļegs Mihailovs ieguva Ventspils pašvaldības Pedagoģiskā darba inovācijas fonda apliecību un naudas balvu par ieguldīto darbu skolēnu mācību uzņēmumu programmā. 
 
2016./2017. mācību gadā Junior Achievement Latvia mācību uzņēmumu programmas ietvaros Ventspilī ir dibināti un darbojas 43 skolēnu mācību uzņēmumi, kur kopā iesaistīti teju 120 skolēni. Mācību uzņēmumi šobrīd darbojas Ventspils Valsts 1. ģimnāzijā, 2. vidusskolā, 4.vidusskolā, 6.vidusskolā un Jaunrades namā, kuros pašvaldība finansē dalības maksu programmā.