Gētes institūts aicina pieteikties projektā “FuturLV!

Projekts būs interesants dažādas profesijas pārstāvošiem gados jauniem cilvēkiem, kuri kā labas pieredzes tālākdevēji jeb tālākizglītotāji vēlas līdzdarboties vienotas, saliedētas un plurālistiskas sabiedrības veidošanā.
Projekts ietver ekskursiju uz Latvijas atceres vietām,vairāku dienu starpdisciplināru darbsemināru par atmiņu un nākotni, projektu vadības semināru,u.c.

Nākotne top šodien. Bet cik daudz pagātnes nepieciešams, drīkst būt nākotnē? Kuras atmiņas par 20. gadsimtu sabiedrību šķir, kuras vieno? Kādas ir vīzijas par kopīgu Latvijas nākotni?

Projektā “FuturLV” jauni cilvēki ar dažādu etnisko izcelsmi, atšķirīgām profesijām un dzīves mērķiem strādās pie kopīgas nākotnes. Projekts ietver ekskursiju uz Latvijas atceres vietām, vairāku dienu starpdisciplināru darbsemināru par atmiņu un nākotni, kā arī dalībnieku patstāvīgo projektu izstrādes un īstenošanas posmu. Daļa no projekta ir pastāvīgs tā atspoguļojums medijos.

“FuturLV“ ir mūsu ieguldījums vienotas, starpetniski saliedētas un plurālistiskas sabiedrības veidošanā. Radot intensīvu starpdisciplināru refleksiju un aktīvas rīcības platformu, projekts ļaus gados jauniem labas pieredzes tālākdevējiem jeb tālākizglītotājiem attīstīt un izmēģināt savas vīzijas par kopīgu nākotni. 

Ko tev piedāvā projekts “FuturLV“?

  • Divu dienu ekskursija aizvedīs tevi uz atceres vietām, kas raisa dažādu attieksmi Latvijas sabiedrībā un vienlaikus rosina diskusiju par kopīgu nākotni. (2017. gada 9. – 10. septembris)
  • Trīs dienu darbseminārā par atmiņu/atceri un nākotni tu analizēsi un pārrunāsi jautājumus, kas skar atmiņas kultūru, mediju saturu, izglītību un iekļaujošu nākotni. Tu satiksi žurnālistus, akadēmiķus, pilsoniskās sabiedrības un izglītības jomas aktīvistus. Kopā ar viņiem piedzīvosi atklātu un kritisku diskusiju par pagātni, šodienas sabiedrību un nākotni. Jūs kopā izstrādāsiet konkrētas projekta idejas, kuras īstenosiet kopā ar pārējiem dalībniekiem. (2017. gada 5. – 7. oktobris)
  • Treniņš projektu vadībā palīdzēs tev bez lieka stresa pārvarēt iespējamos projektu vadības sarežģījumus un sasniegt veiksmīgu rezultātu. (2017. gada 10. novembris)
  • 2018. gada sākumā tiks dota iespēja kopā ar citiem projekta dalībniekiem realizēt piecus darbseminārā izstrādātos projektus kopīgai, starpetniski saliedētai nākotnei. Katru no šiem pieciem projektiem atbalstīsim EUR 1200 apmērā. (2018. gada sākums)
  • Publiski pasākumi un debates medijos sekmēs projekta tēmu, ierosmju un rezultātu iekļaušanos sabiedriskajā diskusijā.

Piedalīties projektā aicinām dažādas profesijas pārstāvošus gados jaunus cilvēkus, kuri kā labas pieredzes tālākdevēji vēlas līdzdarboties kopīgas, etniski iekļaujošas nākotnes veidošanā. Jo īpaši:

  • studentus,
  • akadēmiķus,
  • žurnālistus,
  • skolotājus,
  • aktīvu starpetnisku valstisku un nevalstisku organizāciju pārstāvjus.

Vairāk infomācijas šeit.