Piesakies LKA Mūzu akadēmijas atvērtajām nodarbībām bakalaura studiju interesentiem, līdz 20. aprīlim

Sestdien, 22. aprīlī no plkst. 12:00 līdz 15:30 Latvijas Kultūras akadēmijas (LKA) Teātra mājā „Zirgu pasts” (Dzirnavu iela 46, Rīga) norisināsies Mūzu akadēmija, kurā bakalaura studiju interesentiem tiks dota iespēja novērtēt Akadēmijas studiju piedāvājumu, studiju procesu un vidi, piedaloties septiņās LKA docētāju vadītajās paraugnodarbībās. Mūzu akadēmija ir lieliska iespēja topošajiem studentiem novērtēt, vai izvēlētā studiju joma atbilst viņu interesēm.

Profesores un LKA rektores Rūtas Muktupāvelas nodarbībā “Kultūras jēdziena interpretāciju iespējas” aicināsim noskaidrot, vai kāda kanibālu un akmens laikmeta tehnoloģijās iestrēgusi cilts ir tikpat kulturāla kā Rīgas Miera ielas hipsteru bariņš un kā kultūras teorijas zinātne var palīdzēt orientēties “kultūras” jēdziena definīciju un izpratnes dažādībā. Par noteikumiem, lai izdzīvotu Itālijā pastāstīs vieslektors no Itālijas Nikola Korčelli un 4. kursa bakalaura apakšprogrammas “Starpkultūru sakari Latvija – Itālija” studente Luīze Frančeska Dakša. Nodarbība sniegs nelielu ieskatu itāļu valodas pamatos, iepazīstinot ar frāzēm un uzvedības normām, kas pielietojamas dažādās ikdienas situācijās Itālijā.

Šajā gadā Latvijas Kultūras akadēmija sadarbībā ar Valmieras drāmas teātri uzņems studējošos bakalaura studijās “Dramatiskā teātra aktiera māksla”. Nodarbībā “Praktisks un teorētisks ieskats aktiera profesijā” LKA docente un režisore Indra Roga pastāstīs gan par prasmēm un zināšanām, kas nepieciešamas aktiera profesijā, gan arī aicinās jauniešus pārbaudīt sevi aktiermeistarības uzdevumos.  Savukārt nodarbībā “Vai režiju var iemācīt?” režisore un LKA profesore Māra Ķimele pastāstīs par to, kādas īpašības un prasmes nepieciešamas, lai nodarbotos ar teātra režiju, un kā tās tiek attīstītas režijas apmācības procesā LKA.

Tikko kā LKA Zinātniskās pētniecības centra pētnieki kopā ar biedrību “Culturelab” piedalījās nozīmīga pētījuma izstrādē – “Kultūras auditorija Latvijā: situācija, procesi, tendences”. Līdzīgi pētījumi Latvijā tiek īstenoti kopš 2007. gada, kas ļauj vērtēt, kā laika gaitā mainījušies Latvijas iedzīvotāju ieradumi kultūras pasākumu apmeklēšanā un līdzdalībā dažādās kultūras aktivitātēs. Šī gada pētījumā īpaša uzmanība pievērsta kultūras auditorijai, analizējot kultūras auditorijas izmaiņas pēdējo gadu laikā un to, ar kādiem izaicinājumiem jārēķinās kultūras pasākumu veidotājiem nākotnē. Šajā sakarā uz nodarbību “Kultūras auditorija jeb cik un kas patērē un bauda kultūru Latvija” aicinās viena no pētījuma autorēm – LKA prorektore zinātniskajā darbā un Zinātniskās pētniecības centra vadītāja Anda Laķe.Kāds ir aktīvā un slinkā kultūras patērētāja “portrets”? Kas ir “kultūras visēdājs”? “procesa virzītājs”? “sekotājs”? Cik esam gatavi maksāt par kultūru? Kas no kultūras piedāvājuma interesē Latvijas jauniešus? Kuras kultūras aktivitātes veido Latvijas kultūras pasākumu TOPu? Atbildes uz šiem un virkni citiem jautājumiem tiks meklētas un sniegtas nodarbībā.

Iepazīšanās nodarbībā “Noslēpumi starp un ap Vāciju un Nīderlandi” bakalaura apakšprogrammas “Starpkultūru sakari Latvija – Nīderlande / Vācija” vadītāja Gunta Ošeniece un vieslektors no Nīderlandes Matjē Bokestāls sarunu un spēļu veidā salīdzinās zināmo un nezināmo par abām specializācijas valstīm – Vāciju un Nīderlandi – no latviešu un beļģu perspektīvas.  

2017. gadā LKA kopā ar Rīgas Tehnisko universitāti ir iesniegušas licencēšanai un plāno uzņemt studējošos jaunā kopīgā trīsgadīgā bakalaura akadēmiskajā studiju programmā “Radošās industrijas”. Jaunās programmas studiju interesenti tiks aicināti apmeklēt RTU asociētā profesora, Radošo industriju programmas direktora Denisa Ščeulova nodarbību, kurā tiks sniegts ieskats galvenajās globālo pārmaiņu tendencēs un inovāciju attīstības virzienos, kas vairs nav tāla nākotne,. 

Šogad LKA uzņem reflektantus sešās bakalaura apakšprogrammās: Dramatiskā teātra aktiera māksla; Dramatiskā teātra režijas māksla; Kultūras un mākslu studijas; Kultūras socioloģija un menedžments; Starpkultūru sakari: Latvija – Itālija; Starpkultūru sakari: Latvija – Nīderlande / Vācija. Kā arī kopīgajā programmā ar RTU – “Radošās industrijas”.

Pieteikties Mūzu akadēmijas nodarbībām iespējams no 10. līdz 20. aprīlim! Informācija par pieteikšanos un nodarbībām: https://lka.edu.lv/lv/gribu-studet-akademija/muzu-akademija/muzu-akademija-2017/