Iespēja pieteikties jauniešiem, kuri vēlās nokļūt Venēcijas kinofestivālā, līdz 23. aprīlim

Atkal pienācis laiks, kad Europa Cinemas meklē 28 jaunus kino mīļus, kuri vēlas doties uz Venēcijas kinofestivālu, lai kļūtu par jauniešu žūrijas locekļiem. No katras Eiropas Savienības valsts tiks izvēlēts viens dalībnieks. Projektu īsteno Eiropas Parlamenta LUX kino balvas organizatori sadarbībā ar Europa Cinemas, Venēcijas dienām(Giornate degli Autori) un Cineuropa.

Starp simtiem pieteikumu tiek izvēlēti 28 dalībnieki, ņemot vērā to spēju oriģināli izpausties un aizraušanos ar kino. Kopš 2014. gada jaunajiem dalībniekiem ar žūrijas priekšsēdētāju Karelu Ohu (Karel Och) un žūrijas prezidentu, kas katru gadu tiek ievēlēts no jauna, ir iespēja vērtēt visas filmas Venēcijas dienu konkursā un pasniegt balvu par labāko filmu.

Kas var pieteikties? Jebkurš jaunietis vecumā no 18 līdz 25 gadiem ar labām angļu valodas prasmēm un spēju rakstīt rakstus un veidot blogu ierakstus.

Kā var pieteikties? Nepieciešams nosūtīt sevi reprezentējošu līdz 45 sekundēm garu video angļu valodā. Video ierakstā jābūt minētam jūsu vārdam, pilsētai, valstij, kā arī jāpastāsta par pēdējo redzēto filmu un kāpēc tā labpatikusi. Vēlams video ar labu attēla un skaņas kvalitāti. Papildus nepieciešams aizpildīt un parakstīt pieteikuma veidlapu angļu valodā.
Pieteikuma veidlapu var lejupielādēt šeit.

Pieteikuma video un veidlapu sūtīt uz [email protected] līdz 23. aprīlim. 

Ja Europa Cinemas jūs izvēlēsies dalībai Venēcijas kinofestivāla jauniešu žūrijā, jums tiks apmaksāta nokļūšana līdz Venēcijai un atpakaļ, kā arī nodrošināta mājvieta uz Lido salas, kur norisinās ikgadējais Venēcijas kinofestivāls. Jums tiks izsniegta arī festivāla akreditācijas karte.

Dalībniekiem jābūt festivālā no 28. augusta līdz 10. septembrim, jāpiedalās žūrijas aktivitātēs, jāredz visas filmas, kas tiek prezentētas Venēcijas dienu un LUX kino balvas 2017 programmas ietvaros. Dalībniekiem ir jāpiedalās sarunās ar filmu veidotājiem un citiem viesiem, jāpublicē ieraksti Europa Cinemas sociālo tīklu lapās, kā arī jābūt aktīviem LUX kino balvas vēstniekiem savā valstī pēc Venēcijas kinofestivāla.
Vairāk par 28 Times Cinema http://www.luxprize.eu/28-times-cinema

Nepalaid garām šo vienreizējo iespēju, piesakies jau tagad un ļauj sapņiem piepildīties!