Piesaki savu īsfilmu festivālam „Tumša bilde 2017”, līdz 9.maijam

Alberta Koledža sesto gadu pēc kārtas rīko īsfilmu festivālu vidusskolēniem un studentiem, kurā viņi aicināti radoši un vizuāli izpausties, iesniedzot savu darbu līdz 9.maijam. Pasākuma mērķis ir atklāt jaunus talantus un motivējot jauniešus izpausties video un filmu veidošanas mākslā.

Šogad festivāla noslēgums notiks 18.maijā plkst. 16.00 “Cafe Film Noir”. Tajā darbus izvērtēs kompetentas un nozarē atzītas personas – Artūrs Skrastiņš, “Dailes teātra” aktieris; Andris Gauja, režisors un mūziķis; Antra Cilinska, Jura Podnieka kinostudijas producente; Bruno Aščuks, producents un kino kritiķis; Aleksandrs Grebņevs, kinooperators; Artūrs Krūmiņš, „TVNET” galvenais operators un vairāki kino blogeri. Žūrijas sastāvs vēl tiks papildināts.

Īsfilmu festivālā tiek gaidīti jauniešu radīti kino īsdarbi, garumā līdz septiņām minūtēm, šādās kategorijās:

  • “Gaiša bilde”
  • “100”
  • “Otra elpa”

Darbi iesniedzami līdz 9.maijam, aizpildot anketu internetā, kurai pievienota aktīva saite uz video vai CD/DVD vai USB formātā Alberta Koledžas studiju daļā. Darbi tiks izvērtēti atsevišķi katrā kategorijā, apbalvojot trīs labākās īsfilmas, kā ar labāko skolēnu un studentu starpā. Galvenā balva (Grand prix) ir Dāvanu karte 500 euro vērtībā tehnoloģiju iegādei. Labāko filmu autoriem studentu un skolēnu kategorijās – 3 personām apmaksāts brauciens uz Eiropas Parlamentu Briselē.

Parādi savu radošo skatījumu!

Sīkāku informāciju un festivāla nolikumu varat saņemt rakstot uz e-pastu [email protected].
Festivāla “Tumša bilde” aktualitātes:
tumsa-bilde.alberta-koledza.lv/
facebook.com/TumsaBilde2017

Uz tikšanos jau 6. Studentu un skolēnu īsfilmu festivālā „Tumša bilde”!