Ventspilī ir zemākais jauniešu īpatsvars bezdarbnieku vidū Kurzemes reģionā

Ventspilī ir zemākais jauniešu īpatsvars bezdarbnieku vidū Kurzemes reģionā un viena no labākajām iespējām Latvijā ātri atrast algotu darbu.

Bezdarba līmenis atsevišķās nozarēs esošas sezonālas nodarbinātības dēļ ziemas periodā ir augstāks nekā vasarā. Tomēr, Ventspils pilsētā, saskaņā ar Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) informāciju uz 2017. gada 2. janvāri, bezdarba līmenis joprojām ir zems – 6,7%, kas ir par 1,7% punktiem zemāks nekā vidēji Latvijā – 8,4% un ir piektais zemākais rādītājs starp Latvijas Republikas pilsētām.
Ventspils pilsētai ir salīdzoši labs rādītājs arī jauniešu nodarbinātībā vecumā no 15 līdz 24 gadiem. To īpatsvars bezdarbnieku vidū ir 7,8% (dati uz 30.11.2016.), kas par 0,1% punktu zemāks rādītājs nekā vidēji Latvijā (7,9%) un 2,2% punktiem zemāks nekā vidēji Kurzemē (10,0%) (1. attēls).


 
Ventspils pilsētas dome uzsver, ka bezdarba situācija Ventspils pilsētā ir labāka visos rādītājos par situāciju Kurzemē kopumā un lielā daļā rādītāju arī par Latvijas vidējiem rādītājiem.
Ventspils pilsētas dome uzsver, ka ziņu portāli TVNET.lv un Apollo.lv 2017. gada 6. janvārī ir izplatījuši maldinošas ziņas par bezdarba situāciju Ventspils pilsētā. Portālu publicētajās ziņās dati nesakrīt ar oficiālo informāciju par bezdarbu, ko apkopo NVA un Centrālā statistikas pārvalde (CSP).
Saskaņā ar NVA datiem Ventspils un Valmieras pilsētas ir trešajā pozīcijā Latvijā pēc bezdarbnieku īpatsvara ar bezdarba ilgumu līdz 6 mēnešiem. Tas nozīmē, ka Ventspils pilsētā ir salīdzinoši augstāka iespēja iegūt algotu darbu 6 mēnešu laikā nekā vidēji Latvijā. Šis rādītājs Ventspils pilsētā ir par 9,1% punktu augstāks nekā Kurzemē (48,6%) un par 11,2% punktiem augstāks nekā Latvijā (46,5%) (2. attēls). 

Papildus informācija: Ekonomikas nodaļas vadītāja – E. Baklāne-Ansberga, tālr. 63601192, e-pasts: [email protected].