Jauniešu sarunu klubs attīstās!

Jauniešu sarunu klubs ir biedrības “Ventspils Jauniešu dome” un Jaunrades nama Jauniešu kluba “Knaģis” sadarbības projekts, kuru finansiāli atbalsta Latvijas Mobilais Telefons.

Pateicoties šim atbalstam, bija iespēja iegādāties Sarunu kluba pasākumu organizēšanai nepieciešamos rekvizītus un radīt vidi pēc iespējas neformālāku – sēžammaisi, pledi, liels termoss un krūzes tējai, ekrāns, skaņas aprīkojums un citas lietas.

Jauniešu sarunu kluba ietvaros notikušas jau 10 tikšanās un plānots, ka šis skaitlis ar katru nedēļu palielināsies. Jaunieši labprāt apmeklē Sarunu klubu, jo tā ir iespēja neformālā, ērtā vidē – zem jumta, uz jumta, arī brīvā dabā runāt par viņiem interesējošām tēmām. Pašlaik jauniešus atbalstījuši un sarunas norisinājušās tādās vietās kā: Ventspils Piedzīvojumu parks, Ventspils 4.vidusskola, Sporta nams „Centrs”, Livonijas Ordeņa pils, Galvenā bibliotēka, Mūzikas vidusskola, Jaunrades nams.

Tikšanās reizēs jaunieši diskutējuši par tādām tēmām kā:  Latvija un ārzemes, vēsture un mēs, izglītības nozīme, svētki un tradīcijas, brīvais laiks u.c.  Uz vienu no Sarunu klubiem tika piesaistīti arī sabiedrībā pazīstami cilvēki – Intars Busulis un Kaspars Upaciers (Ufo), kuri pastāstīja par sevi  un atbildēja uz jauniešiem interesējošiem jautājumiem. Sarunu klubu apciemoja jaunieši no Igaunijas, lai salīdzinātu izglītības sistēmu starp abām kaimiņvalstīm. Par izglītību un brīvā laika pavadīšanu plaši tika runāts arī Ventspils Galvenajā bibliotēkā, kad ar interneta palīdzību tiešraidē tikās Kirovogradas (Ukraina) un Ventspils jaunieši. Šajā tikšanās reizē piedalījās arī Ventspils domes deputāti – Aldis Slavinskis un Ilze Buņķe, kā arī vairāku pašvaldības iestāžu vadītāji.

Ieplānotas vēl daudzas tikšanās, arī nākamgad, kamēr jauniešiem būs par ko runāt, būs Jauniešu sarunu klubs. Nākamā kopā sanākšana notiks jau ceturtdien, 14. novembrī, plkst. 15:30,  Jaunrades nama  pagalmā, kur pie ugunskura ar karstu tēju runāsim par valsts svētkiem. Sīkākai informācijai Jauniešu sarunu klubs ir izveidojis savu kontu interneta vietnē Twitter (@SarunuKlubs), lai ikviens varētu uzzināt par tikšanās vietām, laikiem, kā arī jauniešu vēlmēm un iniciatīvām.

afisa 1411