Piesakies neformālajā jauniešu uzņēmējdarbības projektā “Biznesa vasara”!

Dalība ir bez maksas un bez maksas tiks nodrošināta arī ēdināšana nodarbību ciklā no 4. līdz 10. jūlijam.

Projektā paredzēta vismaz 30 Ventspils jauniešu dalība. Lai pieteiktos pasākumiem, nepieciešams aizpildīt elektronisko anketu šajā adresē: http://ej.uz/biznesavasara .

smu_tobago2

Mācību gada nogalē un vasaras brīvlaikā Ventspils Jauniešu mājā un citur Ventspilī notiks dažādi projekta “Biznesa vasara” neformālie pasākumi, lai veicinātu jauniešu izpratni par uzņēmējdarbību un dotu tiem arī praktisku iespēju izmēģināt būt par uzņēmējiem.

Pasākumu dalībniekiem būs iespēja piedalīties gan ekskursijās uz interesantiem un moderniem Ventspils uzņēmumiem, tikties neformālās sarunās ar uzņēmējiem. Savukārt no 4. līdz 10. jūlijam jaunieši piedalīsies neformālās apmācībās, radošajās darbnīcās un simulācijas spēlē, kas tos iedrošinās un iedvesmos būt uzņēmīgiem, dos iespēju apgūt vai nostiprināt pamatzināšanas uzņēmējdarbībā un aizrautīgi pavadīt laiku komandu sacensībās. 

Jau šajā mācību gadā Ventspils 2. un 4. vidusskolā sekmīgi darbojās skolēnu mācību uzņēmumi, kas ražoja un pārdeva dažādas interesantas un oriģinālas preces. Tā kā nākamajā mācību gadā iespēja veidot mācību uzņēmumus būs arī pārējās Ventspils skolās, tad projekta “Biznesa vasara” pasākumi ļaus jau iepriekš apzināt ieinteresētos jauniešus, dos tiem iespēju izstrādāt biznesa idejas un sameklēt komandas biedrus, ar kuriem kopā rudenī dibināt mācību uzņēmumu. 

smu_tobago1

Pasākumus Ventspils Jauniešu māja organizē sadarbībā ar Ventspils pilsētas ekonomikas skolotāju metodisko apvienību, Ventspils Augsto tehnoloģiju parku, Ventspils Digitālo centru un Ventspils Jauniešu domi.  Projekts “Biznesa vasara” tiek īstenots Izglītības un zinātnes ministrijas Jaunatnes politikas valsts programmas 2016. gadam valsts budžeta finansējuma ietvaros.