Vitālija Vinogradova izstāde ”SAJŪTU MĀJA” Galvenajā bibliotēkā no 5.-30.aprīlim

No 5.aprīļa līdz 30.aprīlim Ventspils Galvenās bibliotēkas 2.stāvā var apskatīt Vitālija Vinogradova izstādi ”SAJŪTU MĀJA”, kas ir fotostāsts par Latvijas Neredzīgo bibliotēku.

Izstādē var apskatīt fotogrāfijas, kurās attēlota Latvijas Neredzīgo bibliotēkas ēka un telpas. Fotogrāfijās iemūžinātas gandrīz visas bibliotēkas nodaļas — Lasītāju apkalpošanas nodaļa un tās abonements un lasītava, Braila raksta nodaļa, Skaņu ierakstu studija, bildēs notverti arī gaiteņi, kāpnes un citas telpas, norakstītās grāmatas, makulatūras vākšana un pat akmeņogles, kuras bibliotēka izmanto apkurei. Ļoti skaisti tverta arī pati senā bibliotēkas ēka — īpaši cienīga koku un to saulē krītošo ēnu ieskāvumā. Brīnišķīgi fotogrāfam izdevies izcelt arī ēkas arhitektūras skaistumu un īpatnības.

Latvijas Neredzīgo bibliotēkas ēka atrodas Strazdumuižas vecajā kungu namā, kuru 1853.gadā uzcēla Nikolajs Andrejs Pihlavs. Pagājuša gadsimta divdesmitajos gados muižas ēkā atklāja Rīgas pilsētas bērnu patversmi, bet no 2.Pasaules kara beigām līdz 1960.gadam šeit darbojās Rīgas Vājredzīgo un neredzīgo bērnu internātskola.

Multimediju mākslinieks Vitālijs Vinogradovs ir radījis patiesi skaistu, sajūtām pilnu fotostāstu par māju, kas ik dienu sadzīvo ar cilvēku, kas šeit ienāk un uzturas.  Aicinām Jūs nākt aplūkot šo stāstu!

Foto no izstādes iekārtošanas: http://www.ventspils.lv/lat/pilseta/99130-fotoizstade-par-latvijas-neredzigo-biblioteku#1