Biznesa augstskolas Turība STARTUP akadēmijas studenti un Ventspils vidusskolēni ciemojās pie “SAF Tehnika”

5. februārī Biznesa augstskolas Turība StartUp Akadēmijas studenti un Ventspils vidusskolu skolēni viesojās uzņēmumā “SAF Tehnika” pie uzņēmēja Normunda Berga.

“SAF Tehnika” ir unikāls mikroviļņu datu pārraides risinājumu ražotājs. Desmitgades laikā nelielajam Latvijā bāzētajam uzņēmumam izdevies kļūt par globāla mēroga kompāniju, kas spēj nosegt visus ar nozari saistītos tirgus segmentus un piedāvāt savu produkciju vairāk nekā 100 valstīs visā pasaulē.

Ventspils vidusskolu audzēkņi iespēju piedalīties vizītē izcīnīja StartUp Akadēmijas rīkotajā konkursā “Pārdošanas meistarklase”.  Konkurss notika Ventspils Jauniešu mājā 16. janvārī, kad StartUp Akadēmijas studenti bija ieradušies Ventspilī.

Vizīte uzņēmumā “SAF Tehnika” bija iespējama pateicoties Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras padomes priekšsēdētāja Aigara Rostovska atbalstam un Normunda Berga vēlmei satikties ar studentiem.

Viena no būtiskākajām metodēm StartUp Akadēmijas darbībā ir tikšanās ar veiksmīgiem uzņēmējiem, vadītājiem un savas jomas speciālistiem, gūstot iedvesmas un pieredzes stāstus.

Biznesa augstskolas Turība StartUp Akadēmijas mentors Ralfs Minkevičs vēlās informēt: “Šāda ekskluzīva iespēja – doties pie uzņēmējiem – pastāv arī citiem augstskolas studentiem, kuri vēlas saistīt savu nākotni ar uzņēmējdarbību, tāpēc droši sazinieties ar mani, lai varētu vienoties par nosacījumiem.”

Normunds Bergs sarunas laikā lika studentiem pašiem domāt un izprast viņa domu gājienu, vieglā un raitā valodā vedinot uz svarīgām atziņām par biznesa galvenajām vērtībām. Viņš atzina to, ka jebkura biznesa attīstīšana ir ilga un smaga darba process. Nevajag būt naiviem, ka nodibinot uzņēmumu uzreiz tiks pelnīti miljoni, jo ir jāpaiet vismaz 5-7 gadiem, līdz uzņēmums sasniegs briedumu. Ja tu mīli to, ko tu dari, tad rezultāts atnāks pats, kad to vismazāk gaidīsi.

Kā atzina viens no dalībniekiem, Ventspils 4. vidusskolas audzēknis Georgs Siders :“Pēc šīs tikšanās sapratu lietas, kas ir svarīgas katram uzņēmējam. Piemēram, ka nekad nevajag padoties. Vēl sapratu, ka svarīgi ir atrast uzticamu komandu, bet šī prasme nāk ar laiku. Svarīgi ir arī apzināties, ka kļūdas tikai palīdz uzņēmuma attīstībai.”

Šajā paša dienā Biznesa augstskola Turība Ventspils vidusskolēniem bija sarīkojusi ekskursiju pa augstskolas telpām, kur radās iespēja iepazīties ar vidi, kādā mācās studenti.

Foto atrodami: https://www.facebook.com/turibastartup/posts/1730105517224889