“Gille Mucha Arutyunyan” koncerts un tikšanās Ventspils Jauniešu mājā 24.janvārī

Svētdien, 24. janvārī, plkst. 13:30 radošā darbnīca, 16:00 koncerts. Kuldīgas ielā 13.

Ventspils Mūzikas vidusskola sadarbībā ar Ventspils Jauniešu māju organizē pasākumu ar mērķi iepazīstināt Ventspils jaunatni ar profesionāli veiksmīgiem vienaudžiem, kuri ir guvuši panākumus mūzikas jomā un guvuši starptautisku pieredzi un atzinību, neskatoties uz nelielo gadu skaitu.

Par grupu:

GilleMuchaArutyunyan ir jauna, trīs valstu mūziķu apvienība, kas vieno dažādas pieredzes, idejas un skatījumus kopīgā mākslinieciskā konceptā kas sniedz klausītājiem unikāli plašu izteiksmes un pieredzes paleti.

Trio atskaņo orģinālmūziku – pašu dalībnieku sacerētus skaņdarbus. Šis projekts dod tā dalībniekiem brīvību un pirmatnējo spēku, pēc kura tie ir tiekušies savā mūziķu pieredzē.

Trio dalībnieki apgalvo: “Šis trio ir laboratorija, kurā katra mazā ideja var brīvi plūst uz ritma sekcijas būvētā pamata. Skaistās melodijas, enerģētiski, ka arī mierpilni mūzikas mirkļi saplūst šajā lielajā kopumā, kas šķiet tik brīvs kā vēl nekad”.

Sebastian Gille (Vācija) – tenora un soprāna saksofoni
Max Mucha (Polija) – kontrabass
Ivars Arutyunyan (Latvija) – bungu komplekts

Sebastian Gille, vācu saksofonists, prestižā “HAMBURGER JAZZ AWARD 2015” uzvarētājs. Izglītojies “Hochschule für Musik und Theater” pie vairākiem izciliem pasniedzējiem un interpretiem. Piedalījies vairāk, kā 20 albūmu ierakstos un apceļojis pasauli neskaitāmās tūrēs.

Max Mucha, kontrabasa spēli apguvis dzimtenē – Polijā, Katovices Mūzikas akadēmijā. Šobrīd papildinās Berlīnē, kur izmanto iespēju sadarboties ar džeza “skatuves” izcilākajiem pārstāvjiem. Sadarbojies arī ar titulētiem ASV džezmeņiem. Ņēmis dalību šādos festivālos: Jazzfest Berlin, Moers Festival, Warsaw Summer Jazz Days, Delhi Jazz Festival.

Ivars Arutunjans neskatoties uz jaunību, ir guvis lielu pieredzi uzstājoties ar daudziem Eiropā atzītiem džeza mūziķiem. Dažādu ansambļu sastāvos ir ceļojis no Tanzānijas līdz Norvēģijai. 2011. gadā Ivars Arutunjans vinnē „Yamaha Drumday 2011”. Ivars ir Rīgas Doma kora skolas un Ritma mūzikas konservatorijas Kopenhāgenā absolvents.
Pasākuma dienā jaunie mākslinieki rīkos radošo darbnīcu Ventspils Mūzikas vidusskolas audzēkņiem un citiem interesentiem, kurai sekos koncerts. 

Pasākuma uzsvars ir uz tiešu saskarsmi un pieredzes apmaiņu. Darbs tet-a-tet meistarklašu nodarbībās un radošā mijiedarbība džema sesijas laikā ir lielā Ventspils Mūzikas vidusskolas motivācija šajā projektā. Savukārt Jauniešu mājas apmeklētāji gūs pieredzi saskarsmē ar “veiksmes stāstiem” jauniem mūziķiem veidojot profesionālas karjeras Latvijā un ārvalstīs. Šī saskarsme, radošā sadarbība, iepazīšanās ar karjeras iespējām mūsuprāt ir Jauniešu mājas augstais mērķis.

Konkrētās tikšanās saturs ir atkarīgs no mūziķu un auditorijas interesēm. Paredzams, ka saruna dabīgā veidā virzīsies no karjeras izglītības pasākumam raksturīgās tematikas uz mūzikas vietas un lomam jauniešu dzīvē iztirzāšanu līdz mākslinieku radošo meklējumu atspoguļojumam.

Projektu finansē Ventspils Dome.