Vidusskolēniem iespēja piedalīties stipendiju konkursā un mācīties ārzemēs

      Bezpeļņas organizācija „„AFS Latvija” Starpkultūru programmas” izsludina konkursu vidusskolēniem uz sešām daļējām stipendijām mācībām Dānijā, Itālijā, Dominikānas Republikā, Argentīnā un Meksikā 2016./2017. mācību gadā. Pieteikties stipendijai iespējams līdz šī gada 21.janvārim, aizpildot pieteikuma anketu „AFS Latvija” mājas lapā www.afs.lv.

 
       Stipendija sniedz iespēju doties apmaiņas gadā uz citu valsti, mācīties vietējā valsts skolā un dzīvot vietējā ģimenē. Stipendijai pieteikties var ikviens vidusskolēns vecumā no 15 līdz 18 gadiem. Lai pieteiktos stipendijai, kandidātiem vispirms jāaizpilda pieteikuma anketa http://www.afs.lv mājas lapā, norādot valsti, kurā vēlētos mācīties. Pēc tam jāaizpilda apmaiņas dalībnieka pieteikuma forma, kas tiek izsūtīta katram dalībniekam pēc pieteikuma anketas aizpildīšanas mājas lapā.
 
      Daļējās stipendijas apjoms ir 2 000 eiro. Tā sedz daļu no šādiem izdevumiem: dzīvošanu rūpīgi izmeklētā viesģimenē, sagatavošanās materiālus dalībai programmā, sagatavošanos pirms aizbraukšanas, orientācijas nometnes viesvalstī, AFS darbinieku un brīvprātīgo atbalstu viesvalstī, sekundāro medicīnas apdrošināšanu, starptautiskos ceļa izdevumus, ceļa izdevumus no mājas līdz skolai un atpakaļ, ceļa izdevumus, lai apmeklētu obligātos AFS pasākumus viesvalstī un mācību grāmatas obligātajiem mācību priekšmetiem skolā.
 
    „AFS Latvija” direktore Ineta Leikuma uzsver, ka stipendija ir paredzēta īpaši motivētiem un mērķtiecīgiem skolēniem, lai piepildītu sapni par mācībām ārzemēs. „Tā ir iespēja iegūt starpkultūru pieredzi, apgūt valodu, iemācīties dzīvot patstāvīgi, kā arī iegūt labus draugos no visas pasaules,” tā I.Leikuma.

 
   Konkurss notiek divās kārtās. Pirmajā kārtā kandidātiem izvērtēšanai jāiesniedz pieteikumi, savukārt otrajā kārtā kandidāti tiks aicināti uz individuālām pārrunām ar „AFS Latvija” vadību. Rezultāti par stipendiju piešķiršanu pretendentiem tiks paziņoti ne vēlāk kā šī gada 5.februārī. Pieteikties stipendijai iespējams no 12.janvāra līdz 21.janvārim.

 
    “AFS” ir viena no lielākajām brīvprātīgo organizācijām, kuras darbību nodrošina tūkstošiem brīvprātīgo visā pasaulē. Tie ir cilvēki, kurus saista kopīgas vērtības un pārliecība, ka, personīgi iepazīstot citas kultūras, ir iespējams padarīt pasauli mierpilnāku.

Papildu informācija:
„AFS Latvija” Starpkultūru programmas
Tālrunis: 67280646
E-pasts: [email protected]