ĒNU DIENA 2016 notiks 10. februārī

Ir atvērta darba devēju — uzņēmumu, organizāciju un iestāžu — pieteikšanās praktiskās biznesa izglītības biedrības Junior Achievement Latvija (JA Latvija) organizētajai ikgadējai karjeras izglītības programmai ĒNU DIENA, kas šogad norisināsies 10. februārī.

Ēnu devēji aicināti reģistrēt savas vakances tiešsaistes karjeras izglītības biržā skolu jauniešiem — portālā http://www.enudiena.lv — līdz 22. janvārim.

Savukārt no 4. janvāra pieteikšanos piedāvātajām vakancēm ir arī jau uzsākuši skolēni, potenciālie Ēnotāji, un viņu pieteikumi tiks pieņemti līdz 24. janvārim.

Šogad ĒNU DIENAS mērķis ir veicināt izpratni par darba tirgū pieprasītākajām profesijām un nozaru prasībām, tādējādi sniedzot iespēju arvien lielākam skolēnu skaitam Latvijā mērķtiecīgi plānot savu karjeru, bet Ēnu devējiem — izdevību demonstrēt savas nozares iespējas nākotnes darba ņēmējiem.

Lai pievienotu vakanci, darba devējam jāreģistrējas vai jāatjauno savs iepriekšējo gadu profils ĒNU DIENAS portālā http://www.enudiena.lv un jāaizpilda vakances pieteikuma anketa. Skolēni savukārt izvērtē pieejamās vakances un piesakās uz trīs izvēlētajām vakancēm, rakstot motivācijas vēstuli. Ēnu devējs izskata motivācijas vēstules, izvērtē pieteikumus un apstiprina tos vai noraida. Ēnotājam trīs dienu laikā no Ēnu devēja apstiprinājuma brīža, jāapstiprina vakance no savas puses. Tālāk Ēnu devējs sazinās ar saviem Ēnotājiem personīgi un norunā tikšanos ĒNU DIENĀ, 10. februārī.

Pagājušajā gadā ĒNU DIENĀ 2015 piedalījās 1003 Ēnu devēji, kuri piedāvāja kopumā 6730 vakanču, kas bija par 18 % vairāk nekā 2014. gadā. Uz piedāvātajām vakancēm pretendēja 22 600 reģistrētu Ēnotāju.