Ventspils jauniešu mājas atklāšana 11.decembrī plkst. 15:00

Piektdien, 11. decembrī, plkst. 15.00 tiks atklāta Ventspils jauniešu māja, kas atrodas Kuldīgas ielā 13. Piedaloties Ventspils pilsētas domes vadībai, Ventspils jauniešiem un citiem viesiem, oficiāli tiks dots starts jauniešu mājas darbībai.

Atklāšanas pasākuma ietvaros notiks arī jauniešu tikšanās un diskusija ar Ventspils pilsētas domes vadību, deputātiem, kā arī uzņēmējiem – “Kafija ar politiķiem”. Diskusijas tēmas iekļauj nodarbinātības, uzņēmējdarbības un karjeras jautājumus, kas nozīmīgi jauniešiem. Atgādinām, ka tieši pirms gada notikušajā diskusijā “Kafija ar politiķiem” tika izdiskutēta ideja par jauniešu mājas nepieciešamību.

Jauniešu mājā notiks dažādu tēmu izglītojoši, informatīvi, kā arī izklaidējoši pasākumi. Tāpat tiks sniegts atbalsts jauniešiem iniciatīvu veidošanā un īstenošanā, kā arī darbosies informācijas punkts, kurā būs iespējams uzzināt un konsultēties par jauniešiem aktuālām tēmām – izglītības un karjeras iespējām, brīvā laika pavadīšanas iespējām, noskaidrot, kādas organizācijas vai speciālisti var palīdzēt citās situācijās.

Telpu remontā, dizaina izveidē un iekārtošanā tika iesaistīti jaunieši, pārveidojot un iekārtojot tās atbilstoši jauniešu gaumei un vajadzībām, kā arī veicinot brīvprātīgā darba prasmes.

Savukārt no 14. decembra līdz 18. decembrim turpināsies atklāšanas svinības, katru pēcpusdienu un vakaru piedāvājot iepazīties ar telpām un iesaistot dažādās radošajās darbnīcās. Aktivitātēm Jauniešu mājās iespējams sekot līdzi arī mikrobloga vietnē Twitter – @VentspilsJM, kā arī jauniešu portālā www.jauniesi.ventspils.lv .