Eiropas brīvprātīgais darbs

Eiropas brīvprātīgais darbs (European Voluntary Service – EVS) ir Eiropas Savienības neformālās izglītības programmas „Jaunatne darbībā" apakšprogramma, kuru Latvijā koordinē Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra (JSPA).

Tās ietvaros jaunietim vecumā no 18 – 30 gadiem ir iespēja izmainīt savas dzīves ritmu, brīvprātīgi strādājot 2 līdz 12 mēnešus kādā no Eiropas Savienības vai citām pasaules valstīm, iepazīstot tās kultūru, iedzīvotājus un dzīves veidu.

Iesaistoties EVS, brīvprātīgais nenopelnīs naudu, tomēr tam tiek apmaksāti ceļa izdevumi, uzturēšanās un ēdināšanas izdevumi, apdrošināšana, valodas kursi, kā arī piešķirta neliela kabatas nauda, kuras apmērs ir atkarīgs no valsts, kurā notiek Eiropas Brīvprātīgā darba projekts. Arī Latvijas organizācijām, institūcijām un iestādēm ir lieliska iespēja piesaistīt entuziastu – brīvprātīgo no citas pasaules valsts, kas ienesīs jaunas idejas, sniegs savu atbalstu un strādās vienā komandā ar vietējiem organizācijas darbiniekiem.

Kā iesaistīties Eiropas brīvprātīgajā darbā?

1. solis – izvēlies, kādā jomā Tu vēlētos būt brīvprātīgais.
2. solis – ielūkojies JSPA interneta mājas lapā http://jaunatne.gov.lv/, īpaši rūpīgi izpēti sadaļu „Eiropas brīvprātīgais darbs" un „Akreditētās nosūtītāj-organizācijas".
3. solis – sazinies ar kādu no nosūtītājorganizācijām vai ar JSPA palīdzību, vai personīgi pa e-pastu vai tālruni, uzdodot visus sevi interesējošos jautājumus.
4. solis – seko tālākajām instrukcijām no organizācijas un JSPA puses!

Kopš 2014. gada arī Ventspils Jauniešu dome ir akreditēta "Eiropas brīvprātīgā darba" nosūtītājorganizācija, uzņēmējorganizācija un arī koordinējošā organizācija. Ja ir interese izmantot šo iespēju, sazinies ar mums!