Pirmo reizi Ventspilī notika „Pilsētas piedzīvojumu sacensības”

Septembra trešajā sestdienā Ventspilī norisinājās „Pilsētas piedzīvojumu sacensības”.

Šādas sacensības Ventspils pilsētā norisinājās pirmo reizi un kopā pulcēja 24 dalībniekus jeb 6 komandas.

Komandām bija savā starpā jāsacenšas ne tikai ātrumā, bet arī atjautībā, orientējoties pilsētvidē un veicot dažādus uzdevumus. Starts tika dots Reņķa dārza stāvlaukumā. Pilsētā dažādās vietās bija izvietoti kontrolpunkti, kuros atradās norādes. Dalībniekiem bija jāatrod visi kontrolpunkti, lai iegūtu norādes, kas tos aizveda līdz finišam.

Finišs atradās Jauniešu mājas pagalmā, Kuldīgas ielā 13. Tur dalībniekus sagaidīja nelielas uzkodas, pufi, mūzika. Kad visas komandas bija finišējušas, notika dalībnieku apbalvošana.

Visātrākās izrādījās meiteņu komandas, kuras arī tika pie vērtīgām balvām – Ūdens piedzīvojuma parka apmeklējuma, Veselības Sporta kluba „VIP” abonementa vai iespējas izbaudīt Ventspils Piedzīvojumu parka atrakciju „Rotors”.

Gandrīz vienlaicīgi atskrēja komandas „8 kājas”(Gunda Dadzīte, Elīza Trama, Liene Mežaraupe, Elīna Ļeščuka) un „Saulcerītes” (Eva Aleksejeva, Evija Lapiņa, Kintija Medne, Annija Vinsenta Šleitere), taču izrādījās, ka „8 kājas” tomēr skrien ātrāk un komanda „Saulcerītes” ieņēma godpilno otro vietu.

Arī trešās atskrēja meitenes, no komandas „Jautrība bez uzcenojuma”, kuras sastāvā bija Simona Pērkone, Zane Poga, Valentīna Milaša un Sofija Prikule. Pārējās trīs dalībnieku komandas arī nepalika bezšā un pateicības tika pasniegtas komandai „Vāveres”  – Aigaram Zālītim, Uvim Božem, Emīlam Beļajevam un Rihardam Salnājam, komandai „Komanda” – Laimai Kamzolai, Alisei Girdjukai, Rēzijai Ēķei un Robertam Černovam, kā arī komandai „Cepaks” – Danielam Kaģim, Mārtiņam Puhovam, Andrejam Krauzem un Intaram Jansonam.

Kopumā dalībniekiem sacensības esot patikušas un vairāki dalībnieki jau esot ieminējušies par nākamajām sacensībām.

Pati sacensību organizatore Zane Bednostina uzskata, ka kopumā pasākums bija izdevies. "Protams, bija lietas, ko varētu uzlabot, ko varētu izdarīt labāk, bet viss nāk ar pieredzi,” saka Zane, kura pirmo reizi nooragnizējusi šāda veida publisku pasākumu.

Lielu paldies par atbalstu organizatore saka Ventspils Jauniešu domei, Ūdens piedzīvojumu parkam, Veselības sporta klubam „VIP” un Ventspils piedzīvojumu parkam.