Bezmaksas seminārs “Kādas ir mūsdienu jauniešu iespējas Eiropā” 24.septembrī

Eiropas informācijas tīkla jauniešiem Eurodesk kampaņas “Time to Move” ietvaros Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra organizē semināru jauniešiem, jaunatnes jomas darbiniekiem un sociālajiem darbiniekiem – “Kādas ir mūsdienu jauniešu iespējas Eiropā”. Seminārs notiks 24. septembrī, viesnīcā “Bellevue Park Hotel” no plkst. 12:00 līdz plkst. 17:00. 

Eurodesk kampaņa “Time to Move” visā Eiropā notiek no 2015. gada 21. septembra līdz 4. oktobrim. Latvijā kampaņu īsteno Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra, kuras laikā tiek rīkoti vairāki informatīvie semināri. Plašāka informācija http://timetomove.info un http://www.jaunatne.gov.lv.

Semināra “Kādas ir mūsdienu jauniešu iespējas Eiropā” norises vieta: viesnīca “Bellevue Park Hotel” (Slokas ielā 1, Rīgā).
Norises laiks: no plkst. 12:30 līdz plkst. 17:00.
Mērķa grupa: primārā auditorija – jaunieši, bet aicināti uz semināru arī jaunatnes jomas darbinieki, sociālie darbinieki, speciālisti, kas konsultē jauniešus. 

Darba programma:

12:00 – 12:30 – reģistrēšanās.
12:30 – 13:00 – „Erasmus+” jaunatnes jomas projekti, kādas iespējas var meklēt Eurodesk un Eiropas Jaunatnes portālā, Jolanta Sermā, Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra.
13:00 – 13:30 – Studiju mobilitātes. Studijas ārzemēs – kur, kā, kāpēc? Ilze Jansone, Valsts izglītības attīstības aģentūras Euroguidance programma.
13:30 – 14:00 – Nordplus programmas iespējas. Jana Sīle, Valsts izglītības attīstības aģentūras Starptautiskās sadarbības programmu nodaļa. 
14:00 – 15:00 – pusdienas.
15:00 – 15:30 – Kā prezentēt pieredzi un prasmes ar Europass? Agnese Uzare, Akadēmiskās informācijas centrs, Nacionālais Europass centrs.
15:30 – 16:00 – „Erasmus+” iespējas augstākajā un profesionālajā izglītībā, Līvija, Mačtama, Valsts izglītības attīstības aģentūra.
16:00 – 16:30 – Prakses iespējas Eiropas Parlamentā, Jolanta Bogustova, Eiropas Parlamenta informācijas birojs. 
16:30 – 17:00 – jautājumi un atbildes, diskusijas. 

Pieteikšanās semināram līdz 20. septembra pusnaktij tiešsaistē http://bit.ly/1NN2SdV. Nākamajā dienā (21. septembrī) uz anketā norādītajām elektroniskā pasta vēstulēm nosūtīsim apstiprinājumu dalībai seminārā. Ņemot vērā, ka vietu skaits seminārā ir ierobežots, aicinām tam pieteikties savlaicīgi. 

Par Eurodesk

Šobrīd jau vairāk kā 1200 jaunatnes speciālistu strādā Eurodesk tīklā visā Eiropā. Šī tīkla mērķis ir informēt jauniešus par mobilitātes iespējām Eiropā, kā arī veicināt jauniešu aktīvu līdzdarbošanos sabiedriski politiskajā dzīvē. Eurodesk ar savu darbību atbalsta “Erasmus+” programmu, informējot jauniešus par viņu plašajām iespējām. Eurodesk speciālisti vienmēr pārliecinās, lai informācija, kuru viņi izplata, ir aktuāla. Ar Eurodesk informācijas punktiem var iepazīties un saņemt plašāku informāciju http://www.eurodesk.eu tīmekļa vietnē. 

Par kampaņu “Time to Move”

Lai informētu sabiedrību par plašajām mobilitātes iespējām, Eiropas informācijas tīkls jauniešiem Eurodesk septembra beigās visā Eiropā organizē kampaņu “Time to Move”. Latvijā šīs kampaņas laikā jaunieši un jaunatnes jomas darbinieki aicināti apmeklēt dažādus bezmaksas seminārus. 

Programma “Erasmus+” sniedz iespēju darboties neformāli, veidot un īstenot projektus starptautiskā līmenī, sadarboties ar citu valstu jauniešiem, iegūt nozīmīgas prasmes un iemaņas, attīstot jaunatnes jomu Eiropā un Latvijā. Programmas mērķis ir veicināt Eiropas pilsonības apzināšanos un iesaistīt jauniešus Eiropas nākotnes veidošanā. 

Izglītības un zinātnes ministrija ir atbildīgā ministrija par programmas “Erasmus+” īstenošanu Latvijā, savukārt  Valsts izglītības attīstības aģentūra un Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra  nodrošina  programmas ieviešanu. Par projektu konkursiem jaunatnes jomā vairāk var uzzināt http://www.jaunatne.gov.lv sadaļā “Erasmus+”. Savukārt par izglītības un mācību jomas projektiem – http://www.viaa.gov.lv sadaļā “Erasmus+”.