55 uzņēmumi atver durvis jauniešiem, lai atrastu darbiniekus!

Jau 8.gadu pēc kārtas lielākais karjeras un izglītības portāls Latvijā Prakse.lv rīko projektu “Uzņēmumu atvērto durvju nedēļa”. Tā laikā studentiem būs iespēja doties ekskursijās uz uzņēmumiem, lai iepazītu jauniešiem draudzīgākos darba devējus un pieteiktos praksei vai darbam, savukārt skolēni varēs noskaidrot piemērotāko nozari un profesiju karjeras veidošanai. Ekskursijās jaunieši varēs doties no 13.-17.aprīlim. 
 
Šogad savas durvis jauniešiem vērs 55 uzņēmumi. Pretēji valdošajam uzskatam, ka jaunieši nav darba tirgū pieprasīti, darba devēji labprāt vēlas studentus pieņemt gan praksē, gan darbā. Projekta ietvaros 63% darba devēju izrādījuši interesi piesaistīt jaunus darbiniekus. Ekskursiju laikā būs iespēja atstāt savu CV un pieteikties vakancēm, kā arī uzdot sev interesējošos jautājumus un neformālā gaisotnē iepazīt darba devēju un potenciālos kolēģus. Lielākais pieprasījums ir pēc informāciju tehnoloģijas, finanšu un ekonomikas, mārketinga, loģistikas, apkalpošanas un valodu speciālistiem. 
 
Turklāt portāla Prakse.lv vadītājs Jānis Logins norāda, ka: „Katru gadu projekta dalībnieku skaits aug un uzņēmumi ir sākuši domāt par darba spēka piesaisti ilgtermiņā, popularizējot mazāk pieprasītas profesijas no jauniešu puses un iepazīstinot ar specifiskiem arodiem. Aug arī jauniešu interese par informāciju tehnoloģijām un dažādām inženierzinātņu nozarēm.” Līdz ar to pieejams arī plašs ekskursiju klāsts skolēniem. AS "Latvenergo" Personāla vadības direktore Inga Kola: "Veicinot zinātnes un izglītības attīstību enerģētikas jomā, AS "Latvenergo" katru gadu īsteno dažādas aktivitātes jauniešiem, t.sk. 
 
Atvērto durvju nedēļu. Projekta īstenošanas laikā tiek popularizēta enerģētikas nozare un 
 
inženiertehniskās profesijas, parādot tās saprotamā un jauniešiem saistošā veidā. Esam ieinteresēti, lai šī valstij tik nozīmīgā tautsaimniecības nozare nākotnē būtu nodrošināta ar īstiem savas nozares patriotiem un profesionāļiem. Tādēļ ļoti gaidām pie sevis ciemos motivētus unieinteresētus jauniešus!"
 
VAS „Latvijas dzelzceļš” Personāla direktore Lolita Smiltniece: „Jauniešu interese par „Latvijas dzelzceļu”  kā par potenciālo darba devējo vienmēr ir bijusi liela. Piedaloties Atvērto durvju nedēļā, sniedzam iespēju ielūkoties koncerna ikdienas darbā – uzzināt par staciju, elektrosaimniecības, lokomotīvju un vagonu saimniecību, ceļu saimniecības un citu darbinieku  darba specifiku.”
 
Vietu skaits ekskursijām ir ierobežots, tāpēc jaunieši tiek aicināti pieteikties laicīgi Prakse.lv no 23.marta! Ekskursijās ir aicināti gan skolēni, gan studenti!
 
Kopumā šogad durvis vērs  uzņēmumi no 9 Latvijas pilsētām: Rīgas, Ventspils, Liepājas, Brocēniem, Tukuma, Rēzeknes, Jelgavas, Cēsīm, Pļaviņām. Būs pārstāvētas 17 nozares un savas 
 
durvis jauniešiem vērs tādi uzņēmumi kā Latvenergo, Rīgas Siltums, Tele2, Latvijas Dzelzceļš, Statoil Fuel & Retail Latvia, Swedbank, Lattelecom, McDonald’s, Drogas, Skonto Plan un citi. Pilns dalības uzņēmumu saraksts pieejams Prakse.lv.
 
Plašāka informācija portālā Prakse.lv
 
Projektu informatīvi atbalsta: apollo.lv, spoki.lv, leta.lv, inbox.lv, kasjauns.lv, 1188, isic.lv, SPIN FM, SWH, uzdevumiem.lv
 
unnamed