Jauniešu dome kā brīvā laika pavadīšana

Jauniešu dome kā brīvā laika pavadīšana

Jauniešu dome ir vieta, kur sapulcējas jaunieši no Ventspils un tā rajona. Šeit notiek savstarpēja domu apmaiņa par lietam, kas mūsu ikdienā ir vajadzīgas un kas mūsu ikdienu padara interesantāku ar jaunām domām un idejam par jebko. Jaunieši, kas piedalās šai jauniešu domē ir ļot radoši un aktīvi. Jauniešu domē nodarbojos arī es, un tas manā turpmākajā dzīve ļoti noderēs.

Kā jau teicu, ka aktīvi jaunieši sanāk kopā un pastāsta savas idejas par kautko un mēģina tās arī realizēt. Ar mūsu jauniešu domes galveno pārstāvi Kristianu Jaceviču mums notiek arī starptautiskas nometnes, kas attīsta mūsu valodas prasmes un kontaktēšanos ar citu tautu cilvēkiem. Mūsu pienākums šajā ir palīdzet aicināt jauniešus piedalīties šādas nometnēs, jo tas ir radoši, liek izprast citus, liek domāt pašam par jaunām idejam, un attīsta radošo domāšanu. Viena no projekta starptautiskajām nometnēm ir „Youth leader school”/”Jauniešu līderu skola” ar Lietuvu. Un šajā 2012. gadā notiks „Youth leader school”/„Jauniešu līderu skola” ar Igauniju.

Jauniešu klubā mēs veidojam arī dažnedažādus pasākumus, lai jaunatne Ventspilī būtu aktīva un radoša. Mēs savas idejas pastāstam šai domē kopā radot kādu jauku un interesantu pasākumu. Jauniešu domi arī vasarās prezentējam gan pilsētas svētkos, gan cita veida svētkos, lai visi zinātu, ka jaunieši Ventspilī tiešām ir aktīvi. Mēs tiešām cenšamies darīt visu to, lai jauniešus ieinteresētu mūsu veidotajos pasākumos.

Runājot vairāk par sevi, man ļoti patīk apmeklēt Jauniešu domi. Es 2011. gada jūnijā pieteicos un aizbraucu uz nometni „Youth leader school” un man ļoti tur patika. Tad man piedāvāja vai negribētu piedalīties Jauniešu domē, es padomāju un sapratu, ka vēlos to. Un tā nu jau gadrīz gadu aktīvi darbojos jauniešu pulkā. Tas ļoti labi ietekmēs manas nākotnes plānus, jo par to, ko gribēšu kļūt ir vajadzīgs mācēt vadīt pasākumus, mācēt radīt jaunas idejas un vēl citu. Mana radošā domāšana ir paplašinājusies. Jauniešu dome ir viena no mana brīvā laika pavadīšanas veidiem. Un es gribētu, lai Ventspilī jaunieši ir daudz aktīvāki uz mūsu veidotajiem pasākumiem tas dos spēku mums darīt vēl lielākas lietas un visu citu.

Iesaku, tiešām, pamēģināt, kautko jaunu kā Jauniešu dome, ja vēl neesi ar to saskāries, un tad redzēsi, ka tev viss izdosies. Un radošā domāšana tieši jauniešiem ir ļoti vajadzīga, lai ko jaunu izveidotu. Būsim aktīvi un piedalīsimies visur, kur mums pasākumus piedāva par tīru velti, un kur mēs varam radoši izpausties!!