Konkurss vidusskolniekiem: kā paātrināt elektroautomobiļu uzlādi?

Šī gada 28.februārī jau 12. gadu pēc kārtas norisināsies EBEC Riga 2015 jeb RTU BEST Inženieru Sacensības, kas ir studentu organizācijas BEST-Riga organizēts projekts un ir veltīts tehnisko zinātņu studentu prasmju un teorētisko zināšanu pielietošanai praksē.

EBEC Riga 2015 jeb RTU BEST Inženieru Sacensību ietvaros tiek organizētas arī RTU BEST Skolēnu Inženieru Sacensības, kuru mērķis ir veicināt Latvijas vidusskolēnu interesi studēt un darboties inženiertehniskajās un eksaktajās zinātnēs, kā arī veicināt Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) atpazīstamību vidusskolēnu vidū.

Šīs Sacensības ir domātas jebkuram vidusskolēnam, kam ir vēlme un spars izmēģināt ko jaunu, pārbaudīt savas zināšanas un prasmes tehniska rakstura uzdevumā, sacensties ar skolēnu komandām no citām Latvijas skolām, iegūt vērtīgas balvas un tiesības piedalīties EBEC Riga.

Lai piedalītos ir nepieciešams:

● Izveidot 4 skolēnu komandu;

● Reģistrēt komandu http://sacensibas.rtu.lv/lv/pieteiksanas un aizpildīt pieteikšanās anketu līdz 19. janvārim

● Izstrādāt piedāvātā uzdevuma – atrast veidu, kā paātrināt elektroautomobīļu uzlādi – risinājumu līdz 19.janvārim un atsūtīt video prezentāciju organizatoriem uz [email protected] 

Sīkāk ar uzdevuma noteikumiem var iepazīties http://sacensibas.rtu.lv/lv/pieteiksanas.

Iesūtītos risinājumus vērtēs RTU BEST Skolēnu Inženieru Sacensību izvēlētā žūrija un labāko skolēnu komandas tiks noskaidrotas jau janvāra beigās, kurām tad būs iespēja klātienē piedalīties EBEC Riga 2015.

 

Elva Eglīte
Board of European Students of Technology (BEST)
Member of Local BEST group Riga
Riga Technical University

skoleni1(1)