Skolu pašpārvalžu līderi attīsta prasmes

Ventspils 4. vidusskolā 29. un 30. oktobrī norisināsies projekts „Ventspils skolu  skolēnu pašpārvalžu līderu apmācības”. Projekta mērķis ir atbalstīt Ventspils skolu  skolēnu pašpārvalžu darbību, veidojot to līderiem saistošus izglītojošos pasākumus, apmācības, lai attīstītu viņu prasmes un iemaņas, kuras ir nepieciešamas, lai veiksmīgi darbotos skolēnu pašpārvaldē.

Divas dienas Ventspils skolēnu pašpārvalžu jauniešiem neformālā gaisotnē būs iespēja, izmantojot dažādas metodes, atraisīt savu radošo potenciālu, ģenerēt jaunas  un inovatīvas idejas, kā arī apgūt efektīvas prezentācijas principus un iemācīties, kā pasniegt sevi un savas idejas auditorijai. Apmācībās tiks arī izmantotas neformālās izglītības metodes – spēles, diskusijas, grupu darbi, caur praktisku darbošanos iegūtas prasmes un zināšanas. 

Pasākumā piedalīsies 30 jaunieši no dažādām Ventspils vispārizglītošajām skolām. Pēc pasākuma jaunieši iegūtās prasmes un zināšanas varēs pielietot savas skolas skolēnu pašpārvaldes darbā. Apmācības vadīs biedrības „Zinis” valdes priekšsēdētāja Vita Brakovska, viņai ir izdevies rast draudzīgu veidu, kā dažādām sabiedrības grupām dot iespēju iziet ārpus ikdienas rāmjiem, uzdrīkstēties un sasniegt vairāk nekā līdz šim, apzināties un pielietot savus radošos resursus materiālu vai nemateriālu labumu gūšanai. Viņas pakalpojumus ir izmantojuši tādi lieli zīmoli kā Lattelecom, Nordea banka, Latvijas Zaļais punkts uc.

Pasākums notiek Ventspils pilsētas domes jauniešu brīvā laika pavadīšanas un aktīvās atpūtas vecināšana projektu finansēšana konkursa atbalstītā projekta „Ventspils skolu skolēnu pašpārvalžu līderu apmācības” ietvaros. Pasākumu finansiāli atbalsta Ventspils pilsētas dome.

 

Vairāk informācijas:

Armands Aivo Astukevičs

E-pasts: [email protected]

Tālr. 26162647

DSC_0058