Noslēdzies otrais jauniešu līderu seminārs

No 8. līdz 17. augustam Lietuvā, Pluņģes rajonā notika jau otrais jauniešu līderu seminārs. Pirmais seminārs notika Latvijā jūnija beigās. Tā kā “divreiz vienā un tajā pašā upē iekāpt nevar”, tad arī šis seminārs bija citādāks nekā pirmais, jo bijām citā valstī, piedalījās citi dalībnieki un vadītāji, bija citi laika apstākļi. Tomēr semināra mērķis varēja sagalabāties un tikt īstenots tik un tā.

Semināra laikā 60 Latvijas un Lietuvas jaunieši apguva līdera prasmes, lai kļūtu aktīvāki un varētu iesaistīties dažādos sabiedriskajos procesos savā izglītības iestādē, pašvaldībā vai pat plašākā mērogā, lai rastu iedvesmu un domubiedrus formālas vai neformālas jauniešu organizācijas veidošanā. Kaut arī tikai 10 dienas, tomēr šāds starptautiskā vidē pavadīts laiks kopā ar citiem līdzīgi domājošiem jauniešiem maina attieksmi un dzīves uztveri. Jauniešiem tā ir iespēja kādam jaunam un, iespējams, ļoti nozīmīgam sākumam.

Arī šajā seminārā organizatori parūpējās, lai sadarbība norisinātos starp dalībniekiem arī pēc semināra noslēguma. Tika gatavotas projektu idejas, kuras varētu īstenot arī dzīvē. Plānots, ka tiks organizēti konkursi un koncerts, lai popularizētu zaļu un videi draudzīgu dzīvesveidu, būs pasākumi, kas demonstrēs Latvijas un Lietuvas tradīcijas mākslā un kultūrā, būs informatīvi un izglītojoši pasākumi, kas risinātu skolēnu problēmas ar vecākiem, kā arī citi.

Aicinām ieskatīties arī nelielajā videoklipā par dažiem no semināra notikumiem, ko jauniešu infogrupa izveidoja semināra laikā un demonstrēja noslēguma pasākumā.

Video Platform Video Management Video Solutions Video Player

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *