Biedrības “Attīstības fabrika” nodarbību piedāvājums skolām

Biedrības “Attīstības fabrika” un Eiropas Solidaritātes korpusa ārzemju brīvprātīgie (kuri runā angļu valodā), sadarbībā ar Ventspils Jauniešu māju, piedāvā iespēju pieteikt savu skolu dažāda veida neformālās izglītības aktivitātēm. Šim nolūkam esam sagatavojuši nodarbības par dažādām tēmām:

Brīvprātīgais darbs – Erasmus+ iespējas skolas vecuma jauniešiem un pēc skolasJauniešu iespējas programmā “Erasmus+”. Sākot ar ledlaužu spēlēm un beidzot ar neformālo mācīšanos un dažādu kultūru mijiedarbību.Iepazīstināšana ar Eiropas Solidaritātes korpusa programmu(īstermiņa un ilgtermiņa brīvprātīgais darbs ārvalstīs, jauniešu apmaiņas u.c.)
Klases saliedēšanas, iepazīšanas spēlesŠo aktivitāšu laikā skolēniem būs iespēja piedalīties īsās spēlēs un nelielos izaicinājumos, kuru mērķis ir pilnveidot savas prasmes komandas darbā, attīstīt līderību, kā arī ātri pieņemt lēmumus un risināt problēmas. Skolēniem būs jādomā radoši, jāpārvar grūtības un jādarbojas komandā.
Franču valodaFranču alfabēts un spēles par izrunu, skaitļi, krāsas, spēles par gramatiku un konjugāciju iesācējiem. Iespēja praktizēt franču valodu sarunājoties.
Angļu valodaSarunu klubiņi par dažādām tēmām angļu valodā, piemēram: mākslu, mūziku, literatūru, izglītību. Sociālpolitiskiem jautājumiem, tādiem kā: klimata pārmaiņas, diskriminācija vardarbība utt.Filozofiskas debates par dažādām tēmām, kur skolēni varēs dalīties ar zināšanām un aizstāvēt savu viedokli, vienlaikus aktīvi uzklausot citu viedokļus un apspriežot tos grupās un/vai pāros.Jaunāko klašu skolēniem ir iespēja spēlēt dažādas galda spēles vienlaikus mācoties angliski pastāstīt par sevi un diskutēt par vieglākām tēmām, lai rastos priekšstats, kur un kā izmantot angļu valodu ikdienas sarunās.
MākslaDarbnīca ar tinti un pasteļiem; darbnīca ar kolāžām; otrreiz pārstrādāta papīra piezīmju grāmatiņas izveides darbnīca; darbnīca “grāmatas” veidošanai.Radošuma darbnīcas, kuras laikā no dotajiem materiāliem jāizveido kaut kas vienots un patstāvīgs.
Palīgs mācībāsBrīvprātīgie uzturēsies Ventspilī līdz 2025.gada martam, tādēļ labprāt vēlētos palīdzēt jūsu skolas skolotājiem, kā asistenti mācību satura un darba veidošanā.

Vēlies pieteikt savai klasei kādu no nodarbībām? 

Tad sazinies ar biedrības “Attīstības fabrika” projektu koordinatori Undu Egendorfu e-pasts: [email protected]