Pagarināta pieteikšanās vienaudžu izglītotāju programmai “Jaunietis – jaunietim”

J2J

Biedrība „Ventspils Jauniešu dome” ir uzsākusi projektu – Vienaudžu izglītotāju apmācību programma „Jaunietis – jaunietim”, kura mērķis ir attīstīt un popularizēt jauniešu vienaudžu izglītotāju kustību Ventspilī, organizēt jauniešu vienaudžu izglītotāju apmācības par neformālās izglītības metodēm, kā arī organizēt jauniešu apmācības Ventspils skolās, kuras vada vienaudži.

Jau šomēnes 20 jauniešiem tiek dota iespēja piedalīties intensīvās vienaudžu izglītotāju apmācībās – vasara skolā, kas norisināsies no 26.- 29.augustam viesu namā „Dekšņi”, lai septembrī pasniegtu nodarbības skolās, kuras vadīs apmācītie vienaudži. Lai nodrošinātu aktivitāšu ilgtspēju, paredzēts izveidot metodisko materiālu – darba burtnīcu, ko izmantot jaunu vienaudžu izglītotāju apmācībās, kā arī paši jaunieši to varēs izmantot kā individuālu rokasgrāmatu nodarbību plānošanai. Programmā paredzētas šādas tēmas:

• uzņēmējdarbība un radošums,

• veselība (t.sk. seksuālā un reproduktīvā veselība, atkarības),

• sevis izpratne un pašizaugsme,

• darbs komandās un līderu prasmes.

Lai uzzinātu ko vairāk par sev interesējošām lietām ļoti bieži jaunieši vairāk ieklausās citos jauniešos – savos vienaudžos, nevis lūdz palīdzību vecākiem un profesionāļiem. Tieši tamdēļ vienaudžu izglītotāju programmu “Jaunietis – jaunietim” sniegs iespēju jauniešiem apgūt jaunas metodes un zināšanas, kā arī tiks organizētas apmācības Ventspils skolās, kuru laikā programmas dalībnieki nodos savas iegūtās zināšanas tālāk citiem jauniešiem.

Piedaloties šajā projektā ieguvēji būs gan jaunieši, kuri kļūs par izglītotājiem varēs uzlabot savas zināšanas dažādos tematos, attīstīs prasmes prezentēt, runāt auditorijas priekšā, bet pārējie jaunieši, piedaloties vienaudžu rīkotajās apmācībās, iegūs iespēju saņemt zināšanas sev saprotamā un vienkāršā veidā, nebaidoties no iespējama nosodījuma vai citādi jūtoties neērti. Šāda vienaudžu izglītotāju programma būs inovatīva pēc satura, jo vienaudžu izglītotāji šobrīd Latvijā darbojas galvenokārt ar veselības tēmām.

Lai piedalītos, līdz 22. augustam, savu dalību piesaki klātienē – Ventspils Jaunrades namā, 207.telpā katru darbadienu no plkst. 10:00  – 17:00, vai elektroniski uz e-pastu [email protected] . Vairāk par projektu un citām biedrības “Ventspils Jauniešu dome” aktivitātēm meklē www.jauniesudome.lv vai seko biedrības Twitter kontam @Youth_Leaders. Galeriju no pirmajām apmācībām, kas norisinājās martā, skaties šeit.

Projekts Vienaudžu izglītotāju apmācību programma „Jaunietis –jaunietim” tiek īstenots Jaunatnes politikas valsts programmas 2014.gadam valsts budžeta finansējuma ietvaros.

 JSPA_logo-pilns