Jauns mācību gads – jauni piedzīvojumi ar klasi Ventspils zinātnes centrā VIZIUM

VIZIUM ir kā nākotnes pilsēta, kur ar interaktīviem un izglītojošiem eksponātiem, darbnīcām un zinātnes šoviem var aizraujošā veidā iepazīt zinātni un uzzināt par tādām tēmām, kā fizika un matemātika, modernās tehnoloģijas un programmēšana, veselīgs dzīvesveids, cilvēks un sevis izzināšana, ģeogrāfija u.c.

Zinātnes centrā ikviens var iejusties futbolista, šāvēja, snovbordista lomā, izjust zemestrīces spēku, iziet lāzerlabirintu, uzzināt par dažādiem dabas procesiem un mūsu ietekmi uz tiem, zīmēt virtuālajā realitātē, noskaidrot reakcijas ātrumu, pārbaudīt savas zināšanas par dažādiem objektiem Latvijā un pasaulē, sacensties airēšanā un ne tikai!

Lieliska pievienotā vērtība zinātnes centra apmeklējumam ir plašais izglītojošo aktivitāšu piedāvājums. Skolēniem ir iespēja piedalīties tehniski radošajās darbnīcās, pārsteidzošos zinātnes šovos, kā arī izvēlēties kādu no audiovizuālajām darbnīcām, kuras ir iespējams apmeklēt programmas “Latvijas skolas soma” ietvaros!

Šogad skolēniem tiek piedāvātas arī radošās vides darbnīcas, kurās praktiski darbojoties, tiek veicināta izpratne par nozīmīgām vides tēmām. Piedāvājums būs īpaši aktuāls ekoskolām, ekobērnudārziem, kā arī ikvienai iestādei, kas vēlas realizēt vides nodarbības. Šobrīd ir iespēja izvēlēties kādu no 8 nodarbību tēmām, kurās tiek apskatīta meža ekosistēma, klimata pārmaiņas, atkritumu šķirošana, ārstniecības augu loma veselības uzlabošanā, gaisa spēks, pārtikas uzglabāšana, tuksnesis un dabai draudzīgi transportlīdzekļi.

Dodoties ekskursijā uz VIZIUM, klasei pienākas 10% atlaide ekspozīcijas zāles apmeklējumam, savukārt skolotājam ieeja zinātnes centra ekspozīcijas zālē ir bez maksas!

Tāpat skolēniem un pedagogiem ir iespēja apmeklēt mācību programmas, kas izstrādātas projekta “Inovācijas centra izveidošana Ventspilī” ietvaros. Kopumā tiek piedāvātas 20 programmas STEM jomas apguvei – 16 programmas veltītas skolēniem un jauniešiem, 4 pedagogiem. Projekta ietvaros tiek sniegta iespēja pieteikties transporta izmaksu kompensācijai. Ar transporta izmaksu kompensācijas un pieteikšanās kārtības nolikumu var iepazīties ŠEIT.

Ekskursiju ir nepieciešams pieteikt iepriekš! Visa nepieciešamā informācija, lai noorganizētu aizraujošu klases piedzīvojumu Ventspils zinātnes centrā VIZIUM, pieejama mājas lapā www.vizium.lv sadaļā “Ekskursijas”.

Plašāka informācija pieejama pa tālr.: 66776633, rakstot uz e-pastu: [email protected], VIZIUM sociālajos tīkos (@viziumventspils), kā arī mājaslapā www.vizium.lv.

Uz tikšanos zinātnes centrā VIZIUM – vietā, kur tehnoloģijas māca, iedvesmo un iepriecina!