Sāksies darbnīcu cikls jauniešiem ar īpašajām spējām

1.augustā sāksies Ventspils Jauniešu mājas projekts “Neatkarīgs 1.0”, kura mērķis ir testēt dažādu tematisko darbnīcu piedāvājumu jauniešiem ar īpašajām vajadzībām, ko nākotnē piedāvāt kā regulāras darbnīcas jauniešu attīstībai un neatkarības veicināšanai.

Projekta laikā tiks organizētas 24 nodarbības, kuras tiks iedalītās 4 darbnīcās. Jau augustā jaunieši no atbalsta centra “Cimdiņš” attīstīs savas prasmes un iemaņas sveču un ziepju liešanas darbnīcās, bet septembra un oktobra mēnešos jauniešiem būs iespēja izpausties auduma un papīra apdrukas un apstrādes darbnīcās. Darbnīcu laikā iegūtās zināšanas un to pielietošana praksē var kļūt par labu pamatu tam, lai nākotnē jaunieši radītu jaunus produktus, kuru realizācija varētu palīdzēt tiek kļūt ar vien neatkarīgākiem.

Papildus darbnīcām, tiks organizētas divas apmācības jaunatnes jomā strādājošajiem un visiem sadarbības partneriem, kuriem ikdienā ir saskarsme ar mērķa grupas jauniešiem. Apmācības aptvers tēmas, kas ļaus labāk izprast jauniešu vajadzības un attiecīgi arī plānot nodarbības, gan mācoties par komunikācijas metodēm ar jaunieti un atbalsta personālu, uzzinot par vides pieejamības prasībām, atbalsta daudzuma nepieciešamību un metodēm, kas vislabāk palīdzētu veicināt jauniešu prasmju un zināšanu attīstību. Apmācību rezultātā Ventspils Jauniešu mājai būs pieejamas praktiskās zināšanas un dokumentācija, lai arī nākotnē turpinātu darbu ar jauniešiem ar īpašajām spējām.

Darbnīcām aicināti pievienoties arī Ventspils jaunieši vecumā no 13 līdz 25 gadiem, aizpildot pieteikuma anketu – bit.ly/3pZzGMm

Iespēja pieteikties arī uz apmācībām jaunatnes jomā strādājošajiem, kuras norisināsies 11.augustā un 8.septembrī, no plkst.13.00 līdz 16.00. Pieteikties var aizpildot pieteikuma anketu – bit.ly/3XSnXfi

Projektā plānotās aktivitātes īsteno Ventspils jauniešu māja sadarbībā ar biedrību “Attīstības Fabrika” un atbalsta centru “Cimdiņš”. Projekts īstenots Izglītības un zinātnes ministrijas Jaunatnes politikas valsts programmas 2023.-2025. gadam valsts budžeta finansējuma ietvaros.