Atklāta Baltijā lielākā rodeļu trase

Uz slēpošanas kalna Lemberga hūte nogāzes izveidotās rodeļu trases kopējais garums ir 800 metri, bet nobrauciens ir vairāk nekā puskilometru, proti, 580 metrus, garš. Aptuveni 25 metru augstumā no zemes līmeņa rodeļu trase veido divas 360 grādu virāžas, ļaujot braucējiem izbaudīt elpu aizraujošas emocijas ar skatu uz pilsētu no augšas. Rodeļa kamanu maksimālais braukšanas ātrums ir 40 km/h. Ātrumu var regulēt pats braucējs, bet kamanas ir aprīkotas ar viedo elektronisko bremzēšanas sistēmu un elektriskajām bremzēm, kas nodrošina pašbremzēšanu gadījumā, ja priekšā braucošais brauc lēnāk, tādējādi izslēdzot sadursmes risku. Kamanās var braukt viens vai divi apmeklētāji vienlaicīgi – to kravnesība ir līdz 150 kg.

Atšķirībā no citām Latvijā esošajām rodeļu trasēm Ventspils rodelis darbosies visu gadu, jo Ventspilī izmantotā rodeļu tehnoloģija ļauj trasi ekspluatēt jebkurā gadalaikā, arī nokrišņu gadījumā. Lietus laikā kamanas būs aprīkotas ar aizsegiem, pasargājot pasažieri no nokrišņiem.

Bērniem vecumā no 3 līdz 7 gadiem rodeļa nobrauciens tikai kopā ar pilngadīgu personu ir bez maksas, jauniešiem vecumā no 8 līdz 17 gadiem viena nobrauciena cena ir 3 eiro, bet pieaugušajiem – 5 eiro.

Foto no pasākuma https://www.ventasbalss.lv/foto/2607-rodelu-trases-atklasana-piedzivojumu-parka