Ventspilī nodota ekspluatācijā Eiropas mēroga rodeļu trase

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestāde “Ventspils Komunālā pārvalde” ir gandarīta paziņot, ka šodien, 1.jūnijā, Ventspils Piedzīvojumu parkā veiksmīgi nodota ekspluatācijā Eiropas mēroga vissezonas rodeļu trase.

Vissezonas rodeļu trase būs atvērta visu gadu jebkuros laika apstākļos. Lietus laikā kamanas būs aprīkotas ar aizsegiem, pasargājot pasažieri no nokrišņiem. Trases kopējais garums ir 800 metri, no kuriem trases nobrauciens ir 580 metri un pacēlāja garums 220 metri. Rodeļu trase ir izbūvēta ne tikai kalna zemes reljefa līmenī, bet trases augstākais punkts atrodas nobrauciena sākumā ap 25 metru no zemes ar vairākiem 360 grādu pagriezieniem nobrauciena laikā, un kamanu maksimālais ātrums spēs sasniegt līdz 40 km/h, kas kopumā garantēs jebkuram apmeklētājam elpu aizraujošu nobraucienu.

Trasē būs pieejamas kamanas, kuras aprīkotas ar manuālo un elektronisko bremzēšanas sistēmu, kas nodrošinās pašbremzēšanu gadījumā, ja priekšā braucošais apmeklētājs brauks lēnāk vai arī tiks pārsniegts drošs braukšanas ātrums. Šajās kamanās varēs braukt viens vai divi apmeklētāji vienlaicīgi.

Rodeļu trases atklāšana plānota š.g. 10. jūnijā pkst.11.00, un pakalpojumu cenas apmeklētājiem noteiktas sekojošas:

  • bērnam vecumā no 3 līdz 7 gadiem nobrauciens tikai kopā ar pilngadīgu personu – bez maksas;
  • jauniešiem vecumā no 8 – 17 gadiem viena nobrauciena cena 3 EUR;
  • pieaugušajiem viena nobrauciena cena ir 5 EUR.