Skries apkārt Būšnieku ezeram

27. maijā plkst. 11, tautas sporta programmas ”Nāc un sporto!” ietvaros Staldzenē pie Būšnieku ezera laivu bāzes notiks skrējiens apkārt Būšnieku ezeram. Distances garums 8,0 km (1 aplis apkārt ezeram). Dalībnieku pulcēšanās Staldzenē pie Būšnieku ezera laivu bāzes. 

Skrējiens apkārt Būšnieku ezeram notiks četrās vecuma grupās:
Vīrieši un sievietes:
I grupa   2003. g. dzim. – jaunāki;
II grupa  2002. g. dzim. – 1993.g.dzim;
III grupa 1992. g. dzim. – 1983.g.dzim;
IV grupa 1982. g. dzim. – vecāki.

Iepriekšēja pieteikšanās līdz 26. maija plkst. 14 elektroniski mājas lapā ŠEIT!

Būšnieka ezers kļuvis par brīnišķīgu aktīvās atpūtas cienītāju objektu, kura īpašo dabas skaistumu tagad iespējams izbaudīt ne tikai peldētājiem un laivotājiem, bet arī velobraucējiem, skrējējiem un pastaigu mīļotājiem. Šobrīd turpinās jaunā gājēju un velobraucēju celiņu posma izbūve gar Būšnieku ezeru 660 metrus garā posmā no Laivu bāzes līdz esošajam veloceliņam, tādejādi aptverot celiņu pilnā posmā gar Būšnieku ezeru cauri mežam. Līdz šim, lai mērotu ceļu apkārt Būšnieku ezeram, Staldzenes ielas posmā bija nepieciešams pārvietoties pa ielas malu, taču, izbūvējot šo celiņa posmu, gājēji un velobraucēji varēs droši un nesteidzīgi baudīt dabu un ezera piekrasti. Šajā vasarā velobraucēju un gājēju celiņu kopējais Ventspils veloceliņu tīkla garums stiepsies vairāk nekā 70 kilometru garumā visā Ventspils pilsētas teritorijā.

Pasākums organizēts ES projekta „Pasākumi vietējās sabiedrības veselības veicināšanai un slimību profilaksei Ventspilī’” ietvaros! Projekta mērķis ir veicināt sabiedrības veselības paradumu maiņu, uzlabojot veselības veicināšanas un slimības profilakses pakalpojumu pieejamību iedzīvotājiem. Projekta aktivitātes ietver fizisko aktivitāšu, veselīga uztura, garīgās veselības veicināšanu un popularizēšanu sabiedrībā.