Tuvojas vasaras tūrisma un velosezonas atklāšana

Sestdien, 6. maijā plkst. 11 Piedzīvojumu parkā jau tradicionāli ar krāšņu velobraucienu tiks atklāta Ventspils vasaras tūrisma un velo sezona. Latvijā šīs gads tiek aizvadīts Vispārējo latviešu Dziesmu un Deju svētku zīmē, tāpēc velobraucienam izvēlēts atbilstošs moto ”Velodancis”.

Brauciena dalībnieki aicināti padomāt par sava velosipēda un apģērba vizuālo noformējumu, izrotāt velosipēdus un izvēlēties apģērbu ar tautiskiem elementiem. Kā jau ierasts, interesantākā noformējuma īpašnieki, saņems pārsteiguma balvas!

Velobrauciens notiks divās trasēs: 2,1 kilometru bērnu trasē un 8,6 kilometru garā trasē.

Bērniem līdz 7 gadu vecumam starts 2,1 kilometru distancē paredzēts plkst. 10.15. Pulcēšanās vieta – pie Piedzīvojuma parka galvenajiem vārtiem. Bērni pēc distances veikšanas saņems speciālu kuponu vienas Piedzīvojuma parka atrakcijas apmeklējumam.

Finiša zonā visi dalībnieki saņems ne tikai sertifikātu un uzlīmi, bet arī speciālu kuponu, kas dos iespēju piedalīties loterijā, kuras galvenā balva būs velosipēds. Atsevišķu balvu – pateicības saņems lielākie kolektīvi.

Par jautru noskaņojumu rūpēsies grupa ”Windy Temper” un metālpūšamo instrumentu ansamblis ”Ventspils Brass”.

Atceries par drošību!
Pasākuma organizatori atgādina, ka, dalībniekiem piedaloties velobraucienā, jāizmanto aizsargķivere, kura kritiena gadījumā pasargā braucēja galvu no smagām traumām. Neviens riteņbraucējs nav pasargāts no paša nejaušām kļūdām. Labāk, lai krītot saskrāpējas un ieplaisā ķivere, nevis gūsti traumas pats! Likums nosaka, ka bērniem līdz 12 gadu vecumam ķivere ir obligāta.