Austrija izsludina konkursu “Imperatora Maksimiliāna balva 2023”

1997. gadā par godu ilggadējā Insbrukas mēra un Tiroles štata parlamenta prezidenta Dr. Aloiza Lugera 85. dzimšanas dienai Tiroles štats un Insbrukas pilsēta piešķīr Imperatora Maksimiliāna balvu par izciliem sasniegumiem Eiropas vietējā un reģionālā politikā. 

Imperatora Maksimiliāna balva 2023 ir īpaši paredzēta jauniešiem un jaunatnes organizācijām, jo jauniešu līdzdalība ir ļoti svarīga Eiropas ilgtspējai. Viņu idejas un iniciatīvas ir ceļazīmes uz to, kāda varētu izskatīties nākotnes Eiropa. Tajā pašā laikā viņiem ir nepieciešami labi piemēri, lai varētu aktīvi veidot savu nākotni.

Insbrukas pilsētas un Tiroles reģiona imperatora Maksimiliāna balva piedāvā iespēju izcelt un godināt projektus un iniciatīvas no visām dzīves jomām, kas ar savām darbībām un aktivitātēm aktīvi praktizē Eiropas kopību. Tiek meklēti inovatīvi projekti, kas iestājas par dzīvīgu Eiropu ārpus pašvaldību un/vai reģionālā līmeņa. 

Pieteikumus var iesniegt līdz 2023. gada 20. aprīlim, izmantojot pieteikuma veidlapu angļu valodā http://www.emperormaximilianprize.at.

2023. gada maijā visu iesniegumus izskatīs ekspertu žūrija, kuras sastāvā būs Insbrukas pilsētas, Tiroles reģiona, Insbrukas Universitātes, Eiropas Reģionu komitejas, Vietējo un reģionālo pašvaldību kongresa pārstāvji, Eiropas Reģionu asambleja, kā arī Eiropas Pašvaldību un reģionu padome.

Vairāk informācijas: www.emperormaximilianprize.at. un https://www.lps.lv/lv/noderigi/jaunatnes-lietas/7695-austrija-izsludina-konkursu-imperatora-maksimiliana-balva-2023