Elektrum aicina pieteikties vebināriem par zaļāku nākotni

Videi draudzīga šodiena – zaļāka Latvija nākotnē!

Sapnis par zaļāku nākotni ir daudziem, taču, lai to piepildītu, ikvienam no mums ir jāsāk jau šodien. Bet ko tas nozīmē šodien? Ar ko nepieciešams sākt?

Elektrum Energoefektivitātes centrs šī gada 19. aprīlī aicina uz bezmaksas tiešsaistes vebināru par videi draudzīga dzīvesveida ieviešanu ikdienā. Vebinārā runāsim par pārdomātu ikdienas rīcību, energoefektīvu saimniekošanu, paradumu maiņu, atkritumu šķirošana un kā to visu uzsākt.

Vebināra tematika:

  • Lielā Talka  – meditācija ar tagadni.
  • Būtiskākie izaicinājumi vides aizsardzībā – Quo tendimus?
  • Elektropreču “deviņas” dzīvības
  • Depozīta sistēmai Latvijā 1 gads
  • Paradumu maiņa – atslēga uz efektīvu elektrības patēriņu.

PDF faila programmu lejupielādē šeit:

Vai Latvijā ir pienācis elektroauto bums?

Pagājušajā gadā ne tikai uz Eiropas, bet arī Latvijas ceļiem ir būtiski audzis elektroauto skaits. Latvijā tas palielinājies par 158 %, sasniedzot gandrīz 4000 vienību. Turklāt pirmo reizi arī Latvijā jauno auto segmentā pieprasījums pēc elektroauto (15 %) apsteidza pieprasījumu pēc auto ar dīzeļdzinēju (13 %).

Arī Eiropas Savienības lēmums – no 2035. gada pārdot tikai bezemisiju automašīnas – apliecina, ka elektroauto ir uz palikšanu! Tomēr daudzus no elektroauto iegādes attur maldīgi un novecojuši mīti, piemēram, elektroauto ir dārgi, to nobraukums ir mazs, veiktspēja ir zemāka nekā benzīna un dīzeļauto, uzlāde ir lēna un nepieejama.  Situācija ir pretēja – elektroauto ilgtermiņā var izrādīties izdevīgākā izvēle, to nobraukums ir būtiski pieaudzis, savukārt uzlādes infrastruktūra strauji attīstās.

Elektrum Energoefektivitātes centrs šā gada 24. maijā aicina uz ikgadējo bezmaksas tiešsaistes vebināru par elektroauto un uzlādes attīstības aktualitātēm Latvijā.

Vairāk informācijas par abiem vebināriem šeit: Energoefektivitāte : Elektrum