Notiks atklātā stunda ”Vēlēšanas kā līdzdalības forma”

17. februārī plkst. 13 Ventspils Galvenās bibliotēkas zālē notiks Ventspils 6. vidusskolas Eiropas Parlamenta vēstnieku skolas atklātā mācību stunda ”Vēlēšanas kā līdzdalības forma” ar galveno pasākuma viesi – Eiropas Parlamenta deputātu Ivaru Ijabu. Atklātajā stundā aicināts piedalīties ikviens.

Atklātās stundas vadītājas būs Ventspils 6. vidusskolas skolotājas Agija Leimane un Linda Morica, bet dalībnieki – 6.vidusskolas 9. – 12. klašu skolēni, ka arī viesi no citām pilsētas vispārizglītojošām skolām. Pasākuma laikā kopā ar Ivaru Ijabu tiks pārrunāti vēlēšanu un līdzdalības jēdzieni, pilsoniskās līdzdalības veidi un vēlēšanu nozīmīgums gan Latvijā, gan Eiropas Savienībā. Eiropas Parlamenta deputāts Ivars Ijabs ar nodarbības dalībniekiem diskutēs, lai kopīgi rastu jautājumu uz atbildi ”Kāpēc jāiet vēlēt?”.

Plānots, ka nodarbības laikā skolēni būs ne tikai klausītāji, bet arī aktīvi līdzdarbosies, tiešsaistē atbildot uz dažādiem jautājumiem par vēlēšanām, par to, kas ir līdzdalība un kā tajā var iesaistīties.

Ventspils 6.vidusskolas Eiropas Parlamenta Vēstnieku skolu programmā darbojas jau no pirmsākumiem. Programmas ietvaros skolēni vairākkārt ir devušies izglītojošos pasākumos uz Eiropas Parlamenta mītnes vietu Strasbūrā, bet pedagogi – uz semināriem Briselē. Darbojoties programmā, tiek iegūtas ne tikai jaunas zināšanas, bet arī draugi dažādās Eiropas valstīs. Programma motivē līdzdarboties un būt aktīviem, kā paver tās dalībniekiem plašas iespējas pēc vidusskolas beigšanas, palīdzot ar prakses vietām u.c.

Eiropas Parlamenta vēstnieku skola ir Eiropas Savienības (ES) mēroga programma izglītībā, un šī programmas atklātās stundas norisinās visa mācību gada laikā tajās Latvijas skolās, kur aktīvi darbojas vēstnieku skola. Šajā mācību gadā īpaša uzmanība atklātajās stundās un citos pasākumos pievērsta parlamentārās demokrātijas redzamākai sabiedrības līdzdalības formai – vēlēšanām. Vispusīgas zināšanas par nozīmīgāko politiskās līdzdalības formu palīdzēs labāk sagatavoties Eiropas vēlēšanām 2024. gadā.