Aicinām piedalīties fotokonkursā “JAUNA ELPA”!

Ikviens interesants līdz 2023. gada 28. februārim aicināts piedalīties LKA Latvijas Kultūras koledžas studentu organizētā fotokonkursā “JAUNA ELPA”, kas veltīts radošajai videi un tur nemitīgi klātesošajiem izaicinājumiem un nepieciešamībai pilnveidoties. 

Dalībnieku uzdevums ir līdz 28. februārim radīt un iesūtīt fotogrāfijas, kas iedvesmojas no latgaliešu grupas “Bez PVN” dziesmas “JAU NI MES”, bet konkursa organizatori vēlas ļaut vaļu radošumam, nenosakot konkrētākus norādījums. 

Dziesmā “JAU NI MES” tiek apspēlēti Ziemas saulgrieži un tas, kā senākos laikos mūsu senči šajā laika periodā gāja dziedādami un dejodami čigānos. Šajos rituālos ļoti svarīgs tēls bija nāve, ko mēs varam redzēt arī mūzikas videoklipā. Ļaudis ticēja, ka, ja nāve ir bijusi sētā, tad tā tuvākajā laikā nenāks vairs ciemos.

Aicinot izmantot šo dziesmu kā iedvesmas avotu, vēlamies sekmēt atpazīstamību un popularitāti ne tikai pašai mūzikas grupai, bet arī Latgaliešu kultūrai visā Latvijas teritorijā, tādējādi saglabājot latviskās kultūrtelpas unikalitāti un bagātību visā tās daudzveidībā.

Konkursā ir aicināts piedalīties ikviens, neatkarīgi no fotografēšanas iemaņām un pieredzes, dalībai konkursā iesniedzot fotogrāfiju, iepazīstoties ar nolikumu un aizpildot elektronisko pieteikuma anketu – https://ej.uz/jaunaelpapieteikums

Pēc konkursa tiks organizēta visaugstāk novērtēto fotogrāfiju izstādes atklāšana un to autoru apbalvošana. Izstādes atklāšana notiks 11. martā, Latvijas Kultūras koledžā. Tāpat arī visaugstāk novērtētākās konkursa dalībnieku iesniegtās fotogrāfijas tiks iekļautas ceļojošajā izstādē, par kuras atrašanās vietām vēlāk tiks publicēta informācija Facebook lapā “JAUNA ELPA”. 

Fotokonkursa nolikums un detalizētāka informācija pieejama šeit: https://ej.uz/nolikumsjaunaelpa. Tāpat informācija pieeja arī fotokonkursa Facebook lapā “JAUNA ELPA”. 

Žūrijas komisiju veido foto mākslas pārstāvji – Aleksandra Devin, Lāsma Lopatko, Edgars Sparāns.

Grupa “Bez PVN” ir indie rock mūzikas grupa no Latgales. Grupa formāli savu darbību sākusi 2003. gada, Kārsavā. Dziesmas tiek izpildītas latgaliešu valodā, kas padara viņu daiļradi unikālu, kā arī viņu komunikācija ar auditoriju norisinās latgaliski, kas piedod šai grupai harismu un ieinteresē klausītājus.  Līdz šim grupa ir izdevusi 3 studijas albumus – “Pyrms Vuorda…” (2006), “Reits” (2013), “Bezgaleibys” (2020).