2022. gads Ventspils Jauniešu mājā

Gluži nemanot jau paskrējis 2022.gads, un Jauniešu mājai tas ir bijis pasākumu pilns – sākot no pašpārvalžu apmācībām, līdz pat gada gaidītākajam pasākumam “Šausmu trase”!

Ziemas mēnešos apmeklētājiem bija iespēja pārbaudīt sevi mēģinot izlauzties no brīvprātīgo jauniešu veidotajām “Izlaušanās spēlēm” Escape room. Tāpat arī visi kopā aktīvi uzsākām palīdzības sniegšanu Ukrainas iedzīvotājiem, kuriem nācās meklēt pagaidu mājas tepat – Ventspilī.

Pavasara mēnešos – video sarunu cikls “Ko tālāk?”, kas tika veltīts karjeras tēmai, lai esošajiem vidusskolēniem būtu vieglāk veikt atbildīgo izvēli par savu nākotnes profesiju, kā arī papildu tam piedāvājām jauniešiem doties apmaiņas projektos – Itālijā, Rumānijā un citur.  Kā arī maija sākumā hakatons “Apgreido Ventspili 2.2”, kas sniedza jauniešiem iespēju izklāstīt savas idejas par sapņu pilsētas izveidi gan žūrijai, gan lektoriem, gan mentoriem!

Vasarā izveidojām pirms tam vēl nebijušu pasākumu – “BAKE-OFF” jeb ēdiena gatavošanas sacīkstes, kurās komandas cīnījās par dažādām balviņām un “Labāko cepēju” titulu. Tikāmies arī ar kinorežisoru Staņislavu Tokalovu, kurš mums pastāstīja visu par kino pasauli un filmēšanas noslēpumiem! Augustā atgriezām “Kafiju ar politiķiem”, kur neformālā gaisotnē runājām par jauniešu aktualitātēm un nepieciešamībām Ventspilī un Ventspils novadā.

Rudens mēnešos – lielāka mēroga “Kafija ar politiķiem”. Šoreiz pie mums viesojās Jānis Vītoliņš, Guntis Blumbergs un Aigo Gūtmanis. Apmeklētājiem bija iespēja uzdot sev interesējošus jautājumus, uzzināt kādi ir nākotnes plāni pilsētas attīstībā un saprast, cik liela loma ir jauniešiem pilsoniskajā līdzdalībā. Neilgi pēc tā – “Šausmu trase 2022” – pasākums, kurš tiek īpaši gaidīts visu gadu un šogad to apmeklēja 520 dalībnieki! Šī šausmu trase ir bijusi īpaša, jo pie mums bija tikko ieradušies 5 ārzemju brīvprātīgie no Francijas, Grieķijas un Austrijas un pirmo reizi mēs apmeklētājiem piedāvājām arī “Ģimenes stundu”.

Kā arī rudenī mūs sagaidīja pēkšņas pārmaiņas – Jauniešu māja uz kādu laiku turpina savu darbību Ventspils 6. vidusskolā un tai ir jauns vadītājs – Roberts Budigins.

Un 2022. gada noslēdzošajā mēnesī – decembrī – ziemassvētku darbnīcas, kurās veidojām eglīšu ornamentus, cepām piparkūkas un lējām paši savas sveces. Kā arī filmu vakars Ventspils Mūzikas bibliotēkā, kurā skatījāmies Ziemassvētku filmas.

2022. gads mums ir bijis pasākumu un notikumu pilns, un tas mūs motivē padarīt 2023. gadu vēl spilgtāku un krāšņāku, tādēļ aicinām sekot līdzi Ventspils Jauniešu mājas pasākumiem Facebook profilā, kā arī mājaslapā jauniesi.ventspils.lv.