Rakstīs VIII pasaules diktātu latviešu valodā

Valsts valodas dienā, sestdien, 15. oktobrī, plkst. 12.20 vienlaikus Latvijā un visā pasaulē astoto gadu pēc kārtas norisināsies pasaules diktāts latviešu valodā.

Ventspilī diktātu klātienē varēs rakstīt Ventspils Valsts 1. ģimnāzijas zālē. Tekstu īpaši šim nolūkam ir radījis latviešu rakstnieks un žurnālists Osvalds Zebris, Ventspilī to diktēs aktieris Andris Bulis.

Lai rakstītu diktātu, iepriekš ir jāreģistrējas vietnē www.raksti.org, tāpat, gatavojoties diktātam, varēs saņemt saiti ar meistarklasi, kas veltīta populārākajām kļūdām latviešu valodā un diktātos.

Interesenti, kuri būs rakstījuši diktātu klātienē Ventspils Valsts 1. ģimnāzijā, rezultātu gaidīšanas laikā varēs noklausīties ”Suitu sievu” muzikālos priekšnesumus!

Iniciatīvas mērķis ir attīstīt prasmi rakstīt latviski, audzināt cieņu pret dzimto valodu, veidot ciešāku saikni ar latviešu diasporām ārpus Latvijas, saliedēt sabiedrību, kā arī aicināt cittautiešus labāk apgūt latviešu valodu.

Tas ir brīvprātīgs bezmaksas pasākums, kurš vienlaikus norisināsies visā pasaulē un kurā par brīvu drīkst piedalīties jebkurš interesents. Turklāt to var rakstīt arī anonīmi, ja persona nevēlas norādīt savu vārdu.