Annai Čakstiņai divas uzvaras Kleistos Rudens sacensībās

Sestdien un svētdien, 10., 11. septembrī sporta centrā Kleisti notika Rudens sacensības konkūra disciplīnā. Galvenajā ātruma maršrutā ar 130 cm augstiem šķēršļiem uzvarēja Andis Vārna ar zirgu Carloni no ZS Lielceri.

Anna Čakstiņa ar zirgu Chikita no JSK Demora startēja divos ātruma maršrutos ar 110 un 120 cm augstiem šķēršļiem, pārvarot maršrutus tīri un izcīnot uzvaras abos maršrutos, apsteidzot otrās vietas ieguvējus par divām ar pusi sekundēm. Maršrutos startēja ap trīsdesmit sportisko pāru un tīri, bez gāztiem šķēršļiem, katru maršrutu veica seši sportisti.

“Pēc pēdējo nedēļu startiem starptautiskās sacensībās, pieņēmām lēmumu, ka uz āra sezonas beigām, jāizlec kaut kas “mierīgāks” tepat Rīgā. Bijām “pabāzuši degunu” mazliet augstāk, sajust kā ir startēt citā līgā. Arī tur, iesākumam, nostartējām ļoti labi, saprotot, ka maršruti bija ļoti augsti un tehniski sarežģīti ar neērtām distancēm starp šķēršļiem. Tādēļ, lai nostiprinātu pārliecību par saviem spēkiem, startējām Kleistos maršrutā ar tādu pašu augstumu 120 cm, bet šeit bija ērti izjājamas distances, piedevām, vairākas vietas, kur ar labi vadāmu zirgu var “nogriezt”, saīsināt distanci nostartējot īsākā laikā. Tas arī izdevās abos maršrutos un saprotam, ka plāns bija pareizs”, saka “Jātnieku sporta kluba Demora” trenere Gelinta Apse.