Veselīgas sarunas par TO bez mulsuma, bailēm, aizspriedumiem

Biedrība “Papardes zieds” sadarbībā ar 18 partnerorganizācijām aicina ikvienu noskatīties diskusiju “Veselīgas sarunas par TO bez mulsuma, bailēm, aizspriedumiem”, kas notiks 20. maijā plkst. 11:00.

Tās mērķis ir vienoties ar politiskajām partijām par memoranda parakstīšanu, lai apņemtos izstrādāt skolas vecuma bērniem seksuālās veselības izglītošanas programmu, kā arī risinātu citus nozīmīgus jautājumus.

Politiskajām partijām, kā arī Latvijas Pašvaldību savienībai un Latvijas Lielo pilsētu asociācijai nosūtīts aicinājums deleģēt savus pārstāvjus diskusijai, lai kopā ar Latvijas Ginekologu un dzemdību speciālistu asociāciju, Lauku Ģimenes ārstu asociāciju, Latvijas Jauno Ārstu asociāciju, drossinternets.lv, kā arī citām partnerorganizācijām diskutētu par esošo situāciju bērnu dzimumaudzinšānas un seksualitātes jomā.

Pirms diskusijas tiks prezentēta šogad veikta vecāku aptauja, kurā atklājas satraucoši dati par dažādiem jautājumiem, tostarp, kur jaunieši iegūst informāciju par attiecību veidošanu un reproduktīvo veselību, vai ģimenēs par šo tematiku vispār tiek runāts un kā uzlabot situāciju.