24 stundu izaicinājumā jaunieši veidos idejas Ventspils kultūras telpas un pilsētvides pilnveidei

Aicinām 13 līdz 25 gadus vecus jauniešus, kuri ir ieinteresēti īstenot savas idejas un papildināt Ventspils kultūras un pilsētvidi, pieteikties dalībai hakatonā “Apgreido Ventspili 2.2”.

Šis 24 stundu garais hakatons notiks Ventspils Jauniešu mājā š.g. 6. un 7. maijā.
“Apgreido Ventspili 2.2” būs iedvesmas pasākums, kas tiek organizēts, lai veicinātu jauniešu radošumu, izpratni par līdzdalību un iesaistīšanos pašvaldības procesos. Hakatona laikā dalībnieki, darbojoties komandās, ar mentoru palīdzību izstrādās idejas un to risinājumus.

Izstrādātās idejas noslēgumā tiks prezentētas žūrijas komisijai, kura izvērtēs ideju oriģinalitāti un dalībnieku prezentēšanas prasmes. Žūriju pārstāvēs pieci dažādu jomu un iestāžu speciālisti, kas ir pieredzējuši pasākumu un projektu īstenošanā. Trim labākajām idejām tiks piešķirti apbalvojumi.

Piedalīties pasākumā iespējams gan komandā (līdz 5 cilvēkiem), gan individuāli. Individuālie dalībnieki komandas veidos uz vietas. Pasākuma laikā tiks prezentēti projekta “Ventspils – Jauniešiem draudzīga pilsēta” laikā iegūtie dati par Ventspils jauniešu interesēm un vajadzībām un dalībnieki piedalīsies neformālās apmācībās par komandas saliedēšanu, pasākuma plānošanu, ideju ģenerēšanu un prezentēšanas veidiem. Tāpat notiks darbs komandās pie ideju izstrādes un šajā procesā padomu sniegs zinoši mentori, lai izstrādātā ideja būtu pēc iespējas labāka.

Dalība hakatonā ir bez maksas un nepieciešama iepriekšēja pieteikšanās – elektroniski līdz 1. maijam adresē: https://bit.ly/3JvSOoW.

Papildu informāciju var iegūt https://jauniesi.ventspils.lv/?page_id=13302 ,kā arī Ventspils Jauniešu mājas Facebook lapā un pa e-pastu [email protected]

Hakatons “Apgreido Ventspili 2.2” tiek rīkots projekta “Ventspils – Jauniešiem draudzīga pilsēta” ietvaros, kas tiek īstenots Izglītības un zinātnes ministrijas Jaunatnes politikas valsts programmas 2021.-2023. gadam ietvaros, saņemot valsts budžeta finansējumu.