Swedbank konkursā aicina Kurzemes jauniešus radīt biznesa idejas ilgtspējas veicināšanai

Līdz 24. janvārim Kurzemes jaunieši aicināti pieteikties biznesa plānošanas konkursam “Biznesa skices”, ko organizē Swedbank sadarbībā ar “Junior Achievement Latvia”, “Projektu banku” un Rīgas Tehniskās universitātes Zinātnes un inovāciju centra Dizaina fabrikas nodaļu.

Konkurss notiks trešo gadu, un arī šoreiz tajā īpaši tiks meklētas biznesa idejas, kas risina iedzīvotāju vajadzības ilgtspējīgā veidā, rūpējoties par planētu.

Konkurss pirmo reizi notiks trīs vecuma grupās – pamatskolas, vidusskolas un augstskolas grupā, un labākās komandas sadalīs kopējo naudas balvu fondu 13 750 eiro apmērā sava biznesa attīstībai.

Kas ir konkurss Biznesa skices?

Tā ir iespēja piedalīties Swedbank biznesa plānu konkursā un saņemt reālu naudu!

Visi dalībnieki konkursa trīs kārtās iegūs zināšanas un biznesa plānošanas pieredzi un trīs labākās komandas naudu sava biznesa uzsākšanai. 

1. vieta – 1500 EUR,
2. vieta – 1000 EUR,
3. vieta – 500 EUR (pēc nodokļu nomaksas.)

Konkursā tiek īpaši meklētas biznesa idejas, kas risina iedzīvotāju vajadzības ilgtspējīgā veidā, rūpējoties par planētu. 

Konkursā var piedalīties 7. – 9. klašu un vidusskolēnu komandas, kuru skolā izmanto Junior Achievement Latvia mācību metodi Skolēnu mācību uzņēmums, kā arī augstskolu bakalaura programmas studenti. Tajā skaitā 1. un 2. augstākās izglītības studiju programmu studenti.

Konkurss ir izcila iespēja skolēniem, kas jau veido savus mācību uzņēmumus, un šogad arī studentiem, saņemt reālu finansējumu idejas attīstībai. Turklāt ne mazāk svarīgi ir tas, ka tiek atbalstītas biznesa idejas, kas veicina ilgtspējīgu attīstību un klimata pārmaiņu mazināšanu. Tas ir pareizais virziens, kurā aicināt domāt jauno uzņēmēju paaudzi, lai spertu soli pretim globāli svarīgam mērķim, kuru kā valsts esam apņēmušies īstenot – sasniegt klimatneitralitāti līdz 21. gadsimta vidum,” saka izglītības organizācijas  “Junior Achievement Latvia” vadītājs Jānis Krievāns.