Vēl četras dienas, lai pieteiktos piedalītos konkursā #DiscoverEU

Nākamais būs Eiropas Jaunatnes gads, sākam tam gatavoties tieši tagad! Atvērta 18 – 20 gadus vecu eiropiešu pietiekšanās #DiscoverEU iniciatīvai!

60 000 vilciena braukšanas kartes🧳 Iespēja apceļot un iepazīt Eiropu 2022. gadā – ceļot ar vilcienu, paplašināt redzesloku, uzzināt jaunas lietas, bagātināt savu pieredzi un satikt citus eiropiešus!

Pietiekšanās līdz 26. oktobrim: https://europa.eu/youth/discovereu_lv

Kas ir “DiscoverEU”?

“DiscoverEU” ir Eiropas Savienības iniciatīva, kas dod tev iespēju atklāt Eiropu un iemācīties daudz jauna. Ceļojot galvenokārt ar vilcienu (vai ar citu transporta veidu, ja dzīvo salās vai nomaļā reģionā), varēsi iepazīt Eiropas pārsteidzošās ainavas un pilsētu daudzveidību. Jaunieši var pieteikties divās konkursa kārtās, kuras tiek rīkotas katru gadu. Veiksmīgākie pieteikuma iesniedzēji saņems ceļošanas karti.

Tev ir 18 gadi (dzimis no 2001. gada 1. jūlija (ieskaitot) līdz 2003. gada 31. decembrim (ieskaitot), un tu esi Eiropas Savienības pilsonis? “DiscoverEU” tev piedāvā iespēju piedalīties ceļojumā, kura gaitā izmantosi pārvietošanās brīvības priekšrocības Eiropas Savienībā, iepazīsi Eiropas daudzveidību, kultūras mantojumu un vēsturi, kā arī satiksi cilvēkus no visas Eiropas. Turklāt “DiscoverEU” dod iespēju tev un citiem jauniem cilvēkiem pilnveidot prasmes, kas noderēs visa mūža garumā: neatkarību, pašpaļāvību un atvērtību citām kultūrām.  

Izņēmuma kārtā jaunieši, kuri bija tiesīgi piedalīties abās kārtās, kuras tika anulētas 2020. gadā Covid-19 pandēmijas dēļ, arī var pieteikties.