Vidusskolēnus aicina pieteikties līderu izglītības programmā

Izglītības organizācija “Junior Achievement Latvia”(“JA Latvia”) izsludinājusi skolēnu pieteikšanos uzņemšanai līderu izglītības programmā, informē “JA Latvia” valdes priekšsēdētājs Jānis Krievāns.

Astoto gadu ap desmit vidusskolēnu no visas Latvijas programmā būs iespēja attīstīt līderības prasmes dažādu pieredzējušu mentoru vadībā.

Programmā dalībnieki viena mācību gada laikā attīstīs savas līderības prasmes, lai nākotnē kļūtu par izciliem līderiem biznesā, politikā, valsts pārvaldē un arī radošajās sfērās. Šo gadu laikā programmu absolvējis 91 jaunietis un tajā īstenoti vairāk kā 100 projekti.

“No mūsdienu vadītājiem tiek prasītas līderu īpašības un prasmes. Jo agrāk tās tiks atklātas, attīstītas un pilnveidotas, jo izcilāki būs Latvijas jaunās paaudzes vadītāji dažādās jomās. Jau astoto gadu mūsu programmā iesaistās dažādu nozaru pieredzējuši vadītāji un līderi, kas, daloties savā praktiskajā pieredzē ar skolēniem, dod spēcīgu impulsu un vērtīgu ieguldījumu jauno līderu tālākajā attīstības ceļā,” skaidro J.Krievāns.

Līderu programmas dalībnieki viena mācību gada laikā apmeklēs dažādas meistarklases, biznesa darbnīcas, izstrādās savus projektus un individuāli strādās ar mentoriem, attīstot dzīvei noderīgas kompetences un līderības prasmes. Arī šogad līderu programmā ar jauniešiem strādās mentori un kouči, sabiedrībā pazīstami līderi no akadēmiskā, publiskā un privātā sektora. Līderu programmas apmācība noslēgsies 2022.gada vasaras beigās vairāku dienu ilgā nometnē “JA Unlocked 2022”.

Pieteikties līderu programmai vidusskolēni var līdz 4.novembrim, aizpildot pieteikšanās anketu mājas lapā https://www.jalatvia.lv/bnews/global/917

Atlasē tiks vērtēti potenciālā dalībnieka sabiedriskie un mācību sasniegumi, mērķtiecība un neatlaidība, gatavība mācīties, komunikācijas prasmes un motivācija dalībai programmā.