Hakatons “Climathon 2021 – zaļās, viedās pašvaldības”, 8.-10.oktobris

Dalība hakatonā ir lielisks veids kā praktiski izmēģināt skolā vai universitātē apgūto, ar būtisku atbalstu no nozares ekspertiem, mentoriem un tīklošanās iespējām!

Hakatona uzdevums- rast inovatīvus risinājumus un biznesa idejas, kādiem no 7 Latvijas pašvaldību izstrādātiem izaicinājumiem, kas ir ļoti aktuāli Latvijas kontekstā un saistīti ar ietekmes uz klimata pārmaiņām mazināšanu (un Eiropas Zaļā kursa mērķiem).

Vairāk par izaicinājumiem un norisi: https://climathon.rtu.lv

Norise – hibrīdversijā: klātienē Liepājā un Valmierā, ar iespēju piedalīties tiešsaistē

Dalība – piedalīties var jebkurš interesents, kas sasniedzis 18 gadu vecumu – komandās vai individuāli (komandu veidošanas process būs organizēts)!
PIETEIKŠANĀS līdz 3.10.! https://climathon.rtu.lv
(klātienē varēs piedalīties pilngadīgas personas un ar COVID vakcinācijas sertifikātiem)

Balvu fonds labākajām idejām (kopējais balvu fonds 2500 EUR) un atbalsts idejas realizācijai ! Un, protams, lieliska tīklošanās ar nozares ekspertiem un pašvaldību speciālistiem.

FB pasākums ttps://www.facebook.com/events/1225691861212501 ,kur individuāli tiek prezentēti pašvaldību izaicinājumi un pre-hakatona pasākumi.
Izaicinājumi aptver tādas tēmas kā: ilgtspējīga mobilitāte, aprites ekonomika, energoefektivitāte, ilgtspējīgas pārtikas ķēde, bioloģisko atkritumu apsaimniekošana, pielāgošanās klimata pārmaiņām (modelēšana) pilsētvidē u.c.
‘Climathon’ izaicinājumi izstrādāti sadarbībā ar Liepājas, Valmieras, Gulbenes, Smiltenes, Ventspils, Kuldīgas un Cēsu pašvaldībām.

‘Climathon’ organizē Eiropas Inovāciju un tehnoloģiju institūta (EIT) koprades kontaktpunkts ‘’EIT Climate-KIC Hub Latvia’’ kopā ar RTU, Eiropas Komisijas pārstāvniecību Latvijā un sadarbības partneriem – Valmieras Attīstības aģentūru, Zaļo un Viedo Tehnoloģiju Klasteri un ‘’EIT Food Hub Latvia’’.