Saldā dambrete

Ventspils Jaunrades nama jauniešu kluba „Knaģis” jaunieši organizēja pilsētas vispārizglītojošo skolu skolēniem savdabīgu dambreti, kurā tradicionālo kauliņu vietā tika izmantotas konfektes. Spēlē varēja piedalīties 4. klašu skolēni.

Sacensībās piedalījās desmit komandas no sešām Ventspils skolām – 4. klašu skolēni no Ventspils Centra sākumskolas, 1.pamatskolas, 2.vidusskolas, 4.vidusskolas, 5.vidusskolas un 6.vidusskolas.

Katras skolas komandā bija 3 audzēkņi, kuri aizstāvēja klases un skolas godu. Uzvarētājs tika noteikts, izspēlējot vairākas spēles un finālu, kur tikās divas labākās komandas. Šogad 1. vietu izcīnīja 4. vidusskolas 4. a klases komanda, 2. vietā ierindojās 2. vidusskolas 4. a klases, bet 3. vietu ieguva 4. vidusskolas 4.b klases komanda.

Pagājušā gada uzvarētāji, Ventspils 5. vidusskolas skolēni Dāvis un Alīna, kā arī viņu jaunais partneris Endijs vērtē konfekšu un spēles nozīmi: „Mums svarīgāk ir iegūt vairāk saldumu, nevis uzvarēt sacīkstēs, jo visi klasesbiedri gaida un tur īkšķus par mums. Kad atgriezīsimies skolā, konfektes sadalīsim klasē.” Bērni atzīst, ka šis ir labs veids, kā spēlēt populāro galda spēli. Arī mājās viņi centīsies pierunāt vecākus, lai turpmāk spēli spēlē ar konfektēm kauliņu vietā.

Ventspils 1.pamatskolas 4.b klases audzinātāja Ilze Sula citādāk skatās uz spēles nozīmi: „Mūsu komandai svarīgāk ir sacensties ar citām skolām un aizstāvēt klases godu, bērni cītīgi gatavojās sacensībām, starpbrīžos spēlēja dambreti un rūpīgi trenējās, lai parādītu sevi no labākās puses.”

Šādas sacensības bērniem ļauj apgūt plaši pieejamas un populāras galda spēles pamatus, kā arī iemācīties vērtīgi pavadīt brīvo laiku. Klasēs, kuras piedalījās sacensībās, bērni starpbrīžos daudz biežāk spēlē dambreti vai citas izglītojošas spēles, tādā veidā izmantojot savu brīvo laiku, lai attīstītu savas domāšanas spējas.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *